Τρομάζει την Χαριλάου Τρικούπη η σιωπή Θεοχαρόπουλου

-

Την απόφαση που θα λάβει την Κυριακή η ΔΗΜΑΡ σχετικά με την στάση της στην ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών αναμένει η Χαριλάου Τρικούπη.

Αν και για την ώρα στο ΚΙΝΑΛ κρατούν στα χέρια τους τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, τον Ιουλίου του 2018, οι οποίες συνέδεαν την στάση του κόμματος στην ψηφοφορία με τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών, τις τελευταίες ημέρες έχουν μια ανησυχία.

Αφορμή είναι η σιωπή του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος εδώ και δύο εβδομάδες απέχει από κάθε δημόσια δήλωση, γεγονός που προβληματίζει για την περαιτέρω στάση του. Αν πάντως στην ΔΗΜΑΡ αποφασίσουν αύριο την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο, καθώς η Φώφη Γεννηματά έχει προειδοποιήσει  ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις.

Πρόβλημα υπάρχει όμως στην Χαριλάου Τρικούπη και με τα όσα υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο  Λεωνίδας Γρηγοράκος μάλιστα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6, τόνισε ότι «δεν συντρέχει (λόγος) να είμαστε μαζί, όταν ο ένας είναι στην ανατολή και ο άλλος στη δύση» και χαρακτήρισε την «όλη πρόταση του Παπανδρέου» σε «λάθος δρόμο».

Στην ίδια γραμμή ήταν η απάντηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου και για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για τον οποίο είπε ότι θα έχει την ίδια αντιμετώπιση αν δεν ακολουθήσει τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ. «Δεν μπορούμε να είμαστε ψυχικά μαζί. Δεν μπορούμε να ζούμε με το φόβο ότι ο καθένας θα κάνει το δικό του. Μια γραμμή κόμματος είναι γραμμή κόμματος», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίθεση από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο δέχθηκε και ο Δημήτρης Κρεμαστινός για τις δηλώσεις του, στις οποίες υποστήριζε ότι μετά την αποχώρηση Καμμένου είναι πιο εύκολη η προσέγγιση του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και καλούσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.