Τρομοκράτηση ΑΝΕΛ από ΝΔ βλέπει ο Κοντονής

-
52

"H ΝΔ, ότι έχει αποδοθεί σε ένα αγώνα κατατρομοκράτησης βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών των ΑΝΕΛ», υποστηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ «απέτυχε στη Βουλή με τη πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και τώρα έχει αποδοθεί σε ένα αγώνα κατατρομοκράτησης βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών των ΑΝΕΛ».

Η επίθεση έχει εκβιασμούς, τηλεφωνήματα στους βουλευτές ενός κόμματος το οποίο έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία για το Μακεδονικό επισήμανε ο κ. Κοντονής.

«Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα κλονιστεί και θα φτάσουμε στην 21η Αυγούστου και εμείς θα πάρουμε κανονικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις φοροελαφρύνσεις των οικονομικά ασθενέστερων», τόνισε και προσέθεσε ότι οι επιθέσεις κατά των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας «πλήττουν τον πύρινα του δημοκρατικού πολιτεύματος και δημιουργεί συνθήκες αποσταθεροποίησης όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της Δημοκρατίας μας».

«Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη είναι ένα πολιτικό και ιστορικό έργο του Καρλ Μαρξ, στο οποίο αναφέρει ότι τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα τα ζούμε μόνο δύο φόρες, την πρώτη σαν τραγωδία, που την ζήσαμε το 1965 και την δεύτερη ως κωμωδία. Τώρα ζούμε την κωμωδία, αλλά αντί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχουμε τον Κυριάκο και αντί του Σταύρου Νιάρχου έχουμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη», είπε.

«Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς με τον ομόλογο του, της Fyrom, υπέγραψαν μια συμφωνία απόλυτα θετική, η οποία διασφαλίζει τα εθνικά δίκαια και κλείνει μια εκκρεμότητα 25 ετών», σημείωσε πως «είχαμε υποστεί μια βαριά διπλωματική ήττα» και κατέληξε: «Η ειρήνη, η αλληλεγγύη και η συνεργασία στην περιοχή μας θα ευοδωθούν σε αντίθεση σε όλα αυτά που ελπίζουν και προπαγανδίζουν οι κήρυκες του μίσους και της διαίρεσης», κατέληξε.