Τσεχία: Φωτιά σε πολυκατοικία - Νεκρά τρία παιδιά και οκτώ ενήλικες

-

Ένδεκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρία παιδιά, έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία δεκατριών ορόφων στην ανατολική Τσεχία.

«Συνελήφθη κάποιος για εμπρησμό» αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, χωρίς λεπτομέρειες για τον συλληφθέντα και τα κίνητρά του ή και για τον ο εμπρησμός ήταν εξ αμελείας ή από δόλο.

«Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα διαμέρισμα στον 11ο όροφο», στην πόλη Μπόχουμιν, σε απόσταση 300 χλμ. ανατολικά της Πράγας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λούκας Ποπ,  εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Έξι άνθρωποι πέθαναν σε αυτόν τον όροφο, τρία παιδιά και τρεις ενήλικοι, όπως κι ένας σκύλος», είπε. «Οι πυροσβέστες έφθασαν στο σημείο πολύ γρήγορα, όμως εν τω μεταξύ, 5 άνθρωποι πήδηξαν από παράθυρο του 12ου ορόφου και έχασαν τη ζωή τους».

Επισης τραυματίσθηκε σοβαρά και ένας πυροσβέστης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.