Βανδαλισμός στο κτίριο του Xinhua στο Χονγκ Κονγκ

-
Βανδαλισμός στο κτίριο του Xinhua στο Χονγκ Κονγκ
Χονγκ Κονγκ

Για πρώτη φορά οι διαδηλωτές έβαλαν στο στόχαστρο τους το ειδησεογραφικό πρακτορείο, μέσα στους πέντε μήνες που διαρκούν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν συγκλονίσει το Χονγκ Κονγκ. Έσπασαν γυάλινες πόρτες, έριξαν κόκκινη μπογιά στους τοίχους και έβαλαν φωτιές μέσα στην είσοδο του κτιρίου.

Στο μεταξύ η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού, δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει τους διαδηλωτές σε πολλές περιοχές της πόλης. Το Xinhua καταδίκασε τους βανδαλισμούς του γραφείου του στο Χονγκ Κονγκ από «κακοποιά στοιχεία», όπως μεταδίδει σε τηλεγράφημά του.

Εκπρόσωπός του εξέφρασε την έντονη καταδίκη κατά της βάναυσης συμπεριφοράς «κακοποιών στοιχείων» που κάνουν βανδαλισμούς και βάζουν φωτιά στο κτίριο των γραφείων στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.