Βαριές κουβέντες για Δημ. Καμμένο από ΑΝΕΛ... μένει αντιπρόεδρος

-
270

Δεν θα παραδώσει την αντιπροεδρία της Βουλής ξεκαθάρισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως διαγράφηκε επειδή ψήφισε όπως του υπαγόρευε η συνείδηση του, επιλογή που προστατεύεται από το Σύνταγμα, όπως σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως πριν την ψηφοφορία δεν είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Απέρριψε τις περί αποστασίας κατηγορίες, λέγοντας πως δεν θα μπορούσε να αποστατήσει από την συνείδησή του και ψήφισε κατά της κυβέρνησης έτσι ώστε να μην εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να υπογράψει την συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Αμφισβήτησε επίσης τις καταγγελίες Πάνου Καμμένου και Μαξίμου για σενάρια αποστασίας και άσκησης πιέσεων σε βουλευτές της συμπολίτευσης, ξεκαθαρίζοντας πως όσο ήταν μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν άκουσε ποτέ συνάδελφό του να κάνει λόγο για απειλές.

Οργή ΑΝΕΛ

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του κόμματος των ΑΝΕΛ, με τον εκπρόσωπό του να εκστομίζει βαριές εκφράσεις για τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή.

«Ο Δημήτρης Καμμένος έκανε ένα ακόμη βήμα στον ηθικό του κατήφορο. Προσπαθώντας να “δικαιολογήσει” τη συνειδητή αποστασία στηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας του Κυριάκου και της Νέας Δημοκρατίας, άρχισε να στοχοποιεί πρόσωπα του Κινήματος των ΑΝΕΛ για να τα εκφοβίσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

«Δεν σε φοβάμαι αποστάτη. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στη Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα μπορούσα ποτέ να παραδώσω, ούτε στο ελάχιστο, τίποτα από την Ελλάδα και τη Μακεδονία. Ψεύδεσαι, συκοφαντείς και απειλείς χωρίς συνείδηση σαν ένας νέος «εφιάλτης».

"Χωρίς ίχνος ντροπής παραμένεις στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, καταπατώντας τον Κανονισμό και τσαλαπατώντας την ίδια σου τη δέσμευση ότι θα παραιτηθείς. Σε παραδίδω στην κρίση των συμπατριωτών μου» κατέληξε ο εκπρόσωπος του κόμματος.