Βελόπουλος: Άργησε η κυβέρνηση να καλέσει τον Χαφτάρ

-

Στην επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα και γενικότερα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τον εκλογικό νόμο.

«Θέλω ακόμα μία φορά να χαιρετίσω την παρουσία του στρατάρχη Χαφτάρ στο Ελληνικό κοινοβούλιο που θα έπρεπε να έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο. Στη ΝΔ καθυστερείτε σκανδαλωδώς σε όλα τα θέματα», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε:

«Περιμένουμε από τις άλλες χώρες να μας σώσουν; Περιμένουμε από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που φάνηκε ότι είναι ανύπαρκτη; Αν περιμένουμε από τους άλλους, αυτό σημαίνει ότι είμαστε αδύναμοι. Όταν πριν από κάποια χρόνια σας φώναζα να οριοθετήσετε ΑΟΖ εσείς με χλευάζατε και λέγατε ότι δεν υπάρχει θέμα. Και σήμερα η χώρα κινδυνεύει από την ύπαρξη φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή. Το χειρότερο όμως είναι ότι η Γερμανία σας είπε ότι εκπροσωπείστε από την ΕΕ και εγώ αναρωτιέμαι έχουμε κοινά συμφέρονται με την Γερμανία και την Ιταλία στην περιοχή αυτή; Όχι. Έχουμε τελείως διαφορετικά συμφέροντα».

«Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2019 σας έλεγα ότι αν δεν κάνετε ΑΟΖ θα χάσουμε την υπόθεση Χαφτάρ στην Λιβύη και θα χάσουμε την ΑΟΖ. Χρειάστηκαν έξι μήνες για να ακούσετε τη φωνή της λογικής. Λειτουργείτε με χρονοκαθυστέρηση. Ακούστε μας και θα πετύχετε. Όσο δεν μας ακούτε κάνετε εγκληματικά λάθη» συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο διεθνές περιβάλλον που διαμορφώνεται ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της. «Ο κόσμος έχει γίνει πολυπολικός. Η Βρετανία θέλει να ξαναγίνει μεγάλη γιατί βλέπει την πολυπολικότητα του κόσμου. Αυτή είναι η ουσία. Δείτε τι πρέπει να κάνουμε για να μην είμαστε πάντα πίσω. Δεν μπορούμε να είμαστε με τις ΗΠΑ που συγκρούονται με την Γερμανία για τον North Stream», ανέφερε.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε: «Είστε φοβικοί. Αν καλούσατε τον Χαφτάρ από τον Σεπτέμβριο και κάνατε ΑΟΖ θα είχατε προλάβει τις εξελίξεις. Και σήμερα θα ήμασταν δικαιωματικά στο Βερολίνο. Όμως κάνετε λάθη. Και τα λάθη σας θα τα παραλάβουν τα παιδιά μας».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.