Βενεζουελάνος συνταγματάρχης στον ΟΗΕ αναγνωρίζει Γκουαϊδό

-

Ο βοηθός στρατιωτικός ακόλουθος της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ, ο συνταγματάρχης Πέδρο Τσιρίνος, ανακοίνωσε με βίντεο πως αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας αντί του Μαδούρο.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, επισήμανε την ανακοίνωση του συνταγματάρχη σε ανάρτησή του στο Twitter, γράφοντας όμως λαθεμένα ότι πρόκειται για τον στρατιωτικό ακόλουθο της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη.

«Ο στρατιωτικός ακόλουθος της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη, ο συνταγματάρχης Πέδρο Τσιρίνος, ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει επίσημα τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας», έγραψε ο Μπόλτον.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ περιορίστηκε να πει ότι δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από τη διπλωματική αποστολή της Βενεζουέλας στον Οργανισμό για αλλαγές στη σύνθεσή της.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.