Βίζα θα χρειάζονται οι Ευρωπαίοι, αν επικρατήσει το «άτακτο» Brexit

-

Οι πολίτες της ΕΕ που επιθυμούν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερο από τρεις μήνες θα χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση βίζας, σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιδιώξει να τερματίσει την ελευθερία κίνησης των προσώπων το συντομότερο δυνατόν, αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς να έχει προηγουμένως επιτευχθεί συμφωνία για τους όρους.

Η ανακοίνωσει διαβεβαιώνει ότι για μια μεταβατική περίοδο, οι πολίτες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και τα μέλη των οικογενειών τους (περιλαμβάνεται και η Ελβετία) θα μπορούν να εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο για επισκέψεις, σπουδές ή για να εργαστούν, όπως ακριβώς και σήμερα.  Ωστόσο αν πρόκειται να παραμείνουν περισσότερο από τρεις μήνες θα υποχρεούνται να υποβάλλουν αιτήσεις για Ευρωπαϊκές Προσωρινές Άδειες Παραμονής, οι οποίες θα ισχύουν για τρία χρόνια.

Αν πάλι θέλουν να παραμείνουν περισσότερο από τρία χρόνια τότε θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αιτήσεις βάσει του νέου συστήματος μετανάστευσης με κριτήριο τις ικανότητές τους. Αυτό το νέο σύστημα θα τεθεί σε ισχύ το 2021, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.