Βοήθεια 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Κύπρο

-

Η κυπριακή κυβέρνηση θα διαθέσει ποσό ύψους 10 εκατ. ευρώ, για την  βοήθεια των πληγέντων από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ανακοίνωσε ότι το ποσό θα κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό στην Κεντρική Τράπεζα, ενώ θα ανοίξουν και λογαριασμοί στις εμπορικές τράπεζες. Το υπουργικό συμβούλιο καλεί τον επιχειρηματικό κόσμο και τους πολίτες να εισφέρουν σε αυτούς τους λογαριασμούς.

Ανέφερε επίσης ότι το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα διατεθεί για έργα και δράσεις ανακούφισης των πληγέντων σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την Κύπρο ήρθε και η πρώτη βοήθεια, μετά την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού, με την έλευση των 64 Κυπρίων πυροσβεστών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.