Βομβαρδίστηκε πάλι η Στεπανακέρτ παρά την εκεχειρία

-

H Στεπανακέρτ, πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ που τελεί υπό τον έλεγχο των Αρμενίων αυτονομιστών, έγινε στόχος βομβαρδισμών, παρά την εκεχειρία που θεωρητικά ισχύει από χτες τα ξημερώματα.

Επτά βαριές εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 23.30 τοπική ώρα, σείοντας όλη την πόλη. Αμέσως μετά, οι σειρήνες ήχησαν για αρκετά λεπτά καλώντας τους κατοίκους να πάνε στα υπόγεια και στα καταφύγια.

Στη συνέχεια, η σιωπή επανήλθε στην πόλη που βυθίστηκε στο απόλυτο σκοτάδι.

Οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν παρά την εκεχειρία μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, η οποία θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ έπειτα από διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα της Ρωσίας μετά από δύο εβδομάδες σφοδρών μαχών.

Οι εμπόλεμες πλευρές αλληλοκατηγορούνταν από χτες το μεσημέρι ότι παραβίασαν την εκεχειρία  όμως επικρατούσε όλη μέρα σχετική ηρεμία και ο κόσμος κυκλοφορούσε στους δρόμους των χωριών και των πόλεων παρά τις σποραδικές εχθροπραξίες. Ο χτεσινοβραδινός βομβαρδισμός της Στεπανακέρτ δείχνει ότι οι Αζέροι είναι αποφασισμένοι να μη σεβαστούν την εκεχειρία, την οποία υπέγραψαν ούτω ή άλλως με δυσκολία, αφού έχουν δηλώσει ότι για αυτούς προϋπόθεση της ειρήνης είναι η αποχώρηση των Αρμενίων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.