Βούτσης: την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών

-

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης, κατά την έξοδό του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία, η οποία συνεδρίασε για αρκετές ώρες και εκτίμησε τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτήν τη στιγμή. Μετά μάλιστα την απόφαση του Ποταμιού οι βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση, έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση ότι θα συγκεντρώσει 151 ψήφους, προκειμένου να έχει την πολιτική νομιμοποίηση.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα, εκτός από τους 145 του ΣΥΡΙΖΑ, τη Συμφωνία φέρονται να ψηφίζουν η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρώτας. Ο Σπύρος Λυκούδης δεν καταψηφίζει, αλλά δεν έχει αποφασίσει αν θα δώσει θετική ψήφο ή παρών, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα κάνουν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.