Βρετανία: Απειλούν την Κύπρια που μάζεψε 5 εκατ. υπογραφές κατά του Βrexit

-

Η Μάργκαρετ Γεωργιάδου έκανε την αρχή και μέσα σε λίγα 24ωρα μαζεύτηκαν σχεδόν 5 εκατ. υπογραφές πολιτών που τάσσονται κατά του Brexit. Τώρα όμως δέχεται απειλές για τη ζωή της.

Η 77χρονη ξεκίνησε τη διαδικτυακή αίτηση για την ανάκληση του άρθρου 50, τη ματαίωση του Βrexit και την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Η κυπριακής καταγωγής γυναίκα όμως αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί τρία απειλητικά τηλεφωνήματα, που την έκαναν να «τρέμει σαν το φύλλο», όπως δήλωσε στο BBC.

Η Γεωργιάδου δεν περίμενε ότι η αίτησή της στην ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου θα είχε τέτοια ανταπόκριση. Αλλά οι απειλές για τη ζωή της την έκαναν να φοβάται, αλλά και την εξόργισαν. «Αισθάνομαι απαίσια, νιώθω θυμωμένη με τον εαυτό μου γιατί πίστευα ότι είμαι πιο σκληρή. Αλλά φοβήθηκα», δήλωσε στο BBC.

Η αίτησή της, που άγγιξε τις 5 εκατ. υπογραφές, έσπασε το ρεκόρ σε ό,τι αφορά αυτές που έχουν κατατεθεί για το Brexit στην ιστοσελίδα της βρετανικής βουλής. Ομως εκείνη δεν αισιοδοξεί ότι θα υπάρξει κυβερνητική απάντηση. «

Ηθελα να δείξω ότι το Brexit δεν είναι πλέον η θέληση του λαού. Ηταν πριν από τρία χρόνια, αλλά η κυβέρνηση έχει αλλάξει γνώμη, γιατί να μην μπορεί και ο λαός; Ο κόσμος αναρωτιέται ποιος θέλει αυτό το Brexit.

Θα βοηθήσει τον Πούτιν, θα βοηθήσει τον Τραμπ... αλλά εμάς θα μας βοηθήσει; Αμφιβάλω», συνέχισε η 77χρονη, μιλώντας από την Κύπρο.

Η Γεωργιάδου είχε αποκαλύψει στο Twitter ότι δέχεται απειλές. «Γεια, είμαι το άτομο που ευθύνεται για την αίτηση ανάκλησης του άρθρου 50. Απλά θέλω να σας πω ότι 1. Είμαι για επίσκεψη στην Κύπρο, 2. Χθες δέχθηκα τρεις τηλεφωνικές απειλές.

Ποιος θέλει το Brexit τόσο πολύ που είναι έτοιμος να σκοτώσει για αυτό;», έγραψε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.