Ξανά στις Βρυξέλλες η Μέι να συναντήσει τον Γιούνκερ

-

Δεν θα έλεγε κανείς ότι η Μέι μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες υπό τις καλύτερες συνθήκες. Κατά την παραμονή της στη βελγική πρωτεύουσα, η Μέι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σημείωσε ότι αναμένει από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να παρουσιάσει ρεαλιστικές προτάσεις για άρση του αδιεξόδου στο θέμα του Brexit.

Μόλις χθες ο Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι υπάρχει μία «ξεχωριστή θέση στην κόλαση» για αυτούς που προώθησαν το Brexit, χωρίς να έχουν ξεκάθαρο πλάνο για την πραγματοποίησή του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», η Μέι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναβάλει τη δεύτερη ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο λόγος της αναβολής είναι για να δοθεί χρόνος στην πρωθυπουργό να ολοκληρώσει την επαναδιαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.