Ξεκινούν στα Σκόπια οι διαδικασίες για την αναθεώρηση

-
Πως εκπαραθυρώθηκε ο Γκρουέφσκι για να γίνει πρωθυπουργός ο Ζάεφ, Γιώργος Λυκοκάπης

Μετά την έγκριση που πήρε την Παρασκευή από την Βουλή των Σκοπίων η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ προχωρά στα επόμενα στάδια της διαδικασίας για την αναθεώρηση  του Συντάγματος.

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα προετοιμάσει τα σχέδια συνταγματικών τροπολογιών, τα οποία θα υποβάλει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές και στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία, για την οποία απαιτείται απλή πλειοψηφία (61 βουλευτές στους 120).

Τα σχέδια αυτά θα τεθούν στην συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση και με την ολοκλήρωσή της η κυβέρνηση θα συντάξει τα τελικά κείμενα των τροπολογιών, τα οποία θα υποβάλει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές και στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Θα ακολουθήσει και πάλι ψηφοφορία, για την οποία όμως απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120). Η όλη διαδικασία υπολογίζεται ότι θα υπερβεί τους τρεις μήνες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.