Χιλιάδες στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 23 πόλεις της χώρας

-

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στα συλλαλητήρια κατά πιθανής συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ που θα περιέχει και τον όρο "Μακεδονία" σε Θεσσαλία και βόρεια Ελλάδα, ενώ οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού για νέο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 8 Ιουλίου.

Με επίκεντρο την Πέλλα διοργανώθηκαν ειρηνικά συλλαλητήρια σε 23 πρωτεύουσες νομών, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις όπου καταγράφηκαν δύο συγκεντρώσεις στην ίδια πόλη. Πέλλα, Βέροια, Λάρισα, Ιωάννινα, Πτολεμαΐδα, Σιάτιστα Κοζάνης, Κιλκίς, Καβάλα, Κατερίνη, Σέρρες, Λαγκαδάς φιλοξένησαν τις πιο μαζικές εκδηλώσεις, καθώς οι πολίτες τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

"Δεν χαρίζεται με μελάνι ότι έχει κερδηθεί με αίμα». Εμφανίστηκε, μάλιστα, πεπεισμένη ότι «πιάνουν τόπο τα συλλαλητήρια. Ας ελπίσουμε ότι οι βουλευτές δεν θα συμπερφιερθούν ως απλοί στρατιώτες ενός συστήματος», δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.