Ξίνισαν οι Ευρωπαίοι με την παραίτηση της αλβανικής αντιπολίτευσης

-

Την αντίθεση της στις αποφάσεις και τα αιτήματα της αλβανικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε η επταμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα.

Η αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών επισκέφτηκε την Αλβανία για να διαπιστώσει την ετοιμότητα των Τιράνων για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Τουν Κέλαμ, επισημαίνοντας ότι βασικός στόχος της Αλβανίας είναι η έναρξη των διαπραγματεύσεων, διαφώνησε με την απόφαση της αντιπολίτευσης για την ομαδική παραίτηση των βουλευτών της.

Κάλεσε μάλιστα τις πολιτικές δυνάμεις να βρουν μια κοινή γλώσσα και αναφερόμενος στα θέματα που εγείρει η αντιπολίτευση, όπως ότι οι εκλογές του 2017 εξαγοράστηκαν με χρήματα του οργανωμένου εγκλήματος, σημείωσε ότι «πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν αμφισβητούν το τελικό αποτέλεσμα». Πρόσθεσε επίσης ότι  αυτό «είναι θέμα Δικαιοσύνης και όχι της Βουλής».

Ο επικεφαλής της αποστολής των ευρωβουλευτών επισήμανε ότι «υπάρχει μια νόμιμη κυβέρνηση» και εκτίμησε ότι «η επικέντρωση στην ιδέα μιας προσωρινής ή μεταβατικής κυβέρνησης θα έβλαπτε τη διαδικασία ορισμού προθεσμίας έναρξης των διαπραγματεύσεων της Αλβανίας ως υποψήφια χώρα στην ΕΕ».

Εξέφρασε έτσι την αντίθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  στα αιτήματα της αντιπολίτευσης που ζητά παραίτηση της κυβέρνησης Ράμα, σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης και διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.