Αν χρειαστεί δράση στο Αιγαίο... Απειλεί ο Τούρκος αρχιστράτηγος

-
177

Πάλι κατά της Ελλάδας, χωρίς καν να την κατονομάσει, επιτέθηκε ο Τούρκος αρχηγός ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, προειδοποιώντας να μην κάνει λάθος υπολογισμούς στο Αιγαίο.

«Aν υπάρξει ανάγκη για το καθήκον για την Πατρίδα και το Έθνος θα το εκτελέσουμε χωρίς δισταγμό. Ειλικρινά λέμε ότι θέλουμε να ενεργούμε σεβόμενοι τις σχέσεις καλής γειτονίας, το Διεθνές Δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και το Θαλάσσιο Δίκαιο.

»Αναλαμβάνουμε δράση στην Αφρίν της Συρίας κατά των Κούρδων, στα ανατολικά, τα νοτιανατολικά κι αν χρειαστεί στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, αν προκύψει ανάγκη θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας. Ως εκ τούτου, κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς στο θέμα αυτό», είπε.

Ο Τούρκος στρατηγός είχε προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις πριν λίγες ημέρες μιλώντας σε ανωτάτους αξιωματικούς. «Δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων. Από την πλευρά μας καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας.

»Πάντως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες. Δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων», είχε πει.