Υπήρξε ρωσική εμπλοκή... Επιμένει ο επικεφαλής του FBI

-
84

Η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, επαναλαμβάνει ο διευθυντής του FBΙ. Ο Κρις Ρέι εξέφρασε την άποψη ότι οι έρευνες του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για τις προσπάθειες των Ρώσων να εμπλακούν στις αμερικανικές εκλογές, αλλά και για το ενδεχόμενο διάπραξης συνωμοσίας με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, δεν είναι ένα "κυνήγι μαγισσών".

Απαντώντας σε ερώτηση για την άρνηση του Πούτιν σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές, ο Ρέι είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος “έχει την άποψη του.”

Μπορώ να σας πω ποια είναι η γνώμη μου. Το συμπέρασμα της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών δεν έχει αλλάξει, η άποψή μου δεν έχει αλλάξει και το συμπέρασμα αυτό, είναι ότι η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στις τελευταίες εκλογές, ενώ συνεχίζει να έχει δόλιες δραστηριότητες,” είπε ο Ρέι.

Ο Ρέι επεσήμανε ότι η Ρωσία θα εντοπίσει ζητήματα που προκαλούν διχασμό στο εσωτερικό της Αμερικής και μετά θα χρησιμοποιήσει κατασκευασμένες ειδήσεις και προπαγάνδα, “προκειμένου να προκαλέσει εκατέρωθεν αντιδράσεις για ένα συγκεκριμένο ζήτημα και να μας παρακολουθεί να τσακωνόμαστε”, είπε.

Ο ίδιος, είπε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες δεν έχουν εντοπίσει ακόμη ρωσικές προσπάθειες στοχοποίησης υποδομών πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ωστόσο, τόνισε ότι “πρόκειται για μία απειλή που πρέπει να την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας, αλλά και ν’ αντιδράσουμε με αποφασιστικότητα” επεσήμανε ο διευθυντής του FBI.