Υποβάθμισαν την Τουρκία S&P και Moody's

-

Οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor's και Moody's υποβάθμισαν το αξιόχρεο της Τουρκίας, επικαλούμενοι την αστάθεια της λίρας και προβλέποντας ύφεση για το επόμενο έτος.

Ο οίκος Standard & Poor's έριξε την Τουρία κατά μία βαθμίδα, στο B+ από το BB-, διατηρώντας «σταθερή» την προοπτική της. Όπως σημειώνει στην ανάλυσή του, η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για επικείμενη ύφεση και για αύξηση του πληθωρισμού στο 22% τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Από την πλευρά του ο Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Τουρκίας στο Ba3 από Ba2 και ανακοίνωσε ότι θεωρεί πλέον την προοπτική της «αρνητική». Ο οίκος επισημαίνει τις έντονες ανησυχίες για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, καθώς και την έλλειψη ενός  αξιόπιστου σχεδίου για την αντιμετώπιση των αιτιών της οικονομικής κρίσης.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.