Ζάεφ: Αν ο Ιβάνοφ δεν υπογράψει τώρα, θα υπογράψει μετά το δημοψήφισμα

-

Ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν μπορεί να σταματήσει την ευρωπαϊκή πορεία της πΓΔΜ . Εάν δεν υπογράψει και πάλι τη συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα τότε υπάρχει και το δημοψήφισμα, το οποίο θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο βουλγαρικό πρακτορείο BGLES στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Κίνας με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η οποία έγινε στην Σόφια.

«Οι πολιτικοί θα πρέπει να σέβονται τη γνώμη του λαού» είπε ο Ζάεφ και πρόσθεσε: «Αυτός που πρέπει να ψηφίσει, θα ψηφίσει και αυτός που πρέπει να υπογράψει, θα υπογράψει, γι αυτό υπηρετούμε τους πολίτες» .

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει μομφή κατά του προέδρου, στην περίπτωση που αρνηθεί μέχρι το τέλος να υπογράψει την συμφωνία ο Ζάεφ απάντησε ότι όλες οι επιλογές είναι δυνατές.

Επανέλαβε τέλος για άλλη μία φορά ότι ο μοναδικός δρόμος για την χώρα του είναι η ισότιμη ένταξη στο ΝΑΤΟ, εκτιμώντας ότι αυτό πιστεύει και η πλειονότητα των πολιτών της χώρας του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.