Ζάεφ: Ο Τσίπρας αποδέχτηκε "μακεδονική ταυτότητα"

-
Αρθρο έντεκα πανεπιστημιακών: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί έντιμο συμβιβασμό

Ο Ζάεφ αποδέχτηκε την ονομασία "Βόρεια Μακεδονία" για την χώρα του διότι ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε τη «μακεδονική ταυτότητα», ανέφερε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ντιμπέιτ με τον αρχηγό του κόμματος της αντιπολίτευσης (VMRO-DPMNE) Κρίστο Μίτσοσκι.

Ο Ζάεφ ανέφερε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί την πρότασή του για ονομασία «Δημοκρατία του Ίλιντεν», που όμως ξεσήκωσε σάλο στην Ελλάδα και τελικά απορρίφθηκε.

Αναφέρθηκε παράλληλα σε «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική ταυτότητα». Ο Ζάεφ υπερασπίστηκε με την Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι ανοίγει τον δρόμο για ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ο Μίτσκοσκι από την πλευρά του δεν απάντησε ποια στάση θα τηρήσει έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών σε περίπτωση που το κόμμα του έρθει στην εξουσία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.