Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα δίνει πλοία για μεταφορά ουκρανικών σιτηρών

Η Ελλάδα δίνει πλοία για μεταφορά ουκρανικών σιτηρών, είπε ο Στόλτενμπεργκ,

Στo ζήτημα των ουκρανικών σιτηρών αναφέρθηκε εκ νέου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες της Άγκυρας να βρεθεί συμφωνία με την Μόσχα και το Κίεβο για εξαγωγές και γνωστοποίησε τη διάθεση της Ελλάδας να συμβάλλει στη μεταφορά σιτηρών με εμπορικά πλοία.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι έτοιμες να βοηθήσουν στο να αποτραπεί μια επισιτιστική κρίση βοηθώντας στις εξαγωγές σιτηρών, είπε ο Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε: «Διάφοροι σύμμαχοι εμπλέκονται με διάφορους τρόπους. Η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο για τη διευκόλυνση μιας τέτοιας συμφωνίας. Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να διαθέσει πλοία για να βγουν σιτηρά από την Ουκρανία». 

Ο Στόλτενμπεργκ ρωτήθηκε εάν η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το Φιδονήσι της Ουκρανίας, βοηθάει στο άνοιγμα διαδρόμου για εξαγωγές σιτηρών και την αντιμετώπιση της επισιτιστικής απειλής, αλλά απέφυγε να πει οτιδήποτε για αυτή την ρωσική κίνηση. Απάντησε ότι «την επισιτιστική κρίση τη δημιουργεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν και αν αύριο αποφάσιζε να τελειώσει τον πόλεμο, θα έπαυε και η επισιτιστική κρίση».

Ως προς τη Σουηδία και τη Φινλανδία ο Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι αναμένεται να υπογράψουν επισήμως το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ την προσεχή Τρίτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version