Η Ευρώπη μετά το lockdown

Η Ευρώπη μετά το lockdown

Από τον Μάρτιο το σύνολο των χωρών της Ευρώπης είναι σε lockdown, με εκατομμύρια κατοίκους να μένουν στα σπίτια τους, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Σκοπός του lockdown ήταν να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, μέσω της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Οι πολίτες σε όλο τον κόσμο, βίωσαν μια δραματική αλλαγή στην καθημερινότητα τους, ενώ τώρα, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα έξω από το σπίτι, τόσο με τα μέτρα ασφαλείας, όσο και με την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

Η οικονομία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα σε διεθνές επίπεδο και τώρα πολλές χώρες προσπαθούν να διαχειριστούν την άρση των περιορισμών με νέους κανόνες όπως την χρήση μάσκας και την διατήρηση των αποστάσεων στην κοινωνική ζωή. Ενώ, το διεθνές νομισματικό ταμείο εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3% το 2020. Όπως φαίνεται η διαδικασία άρσης των περιορισμών αλλά και η επανεκκίνηση των οικονομιών, αποτελεί μια παγκόσμια αβεβαιότητα.

Στο βίντεο που ακολουθεί η Timothyna Duncan του CNBC συζητά με Ευρωπαίους για το πώς βίωσαν το lockdown και τι περιμένουν να συμβεί από εδώ και πέρα στις χώρες τους τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι