Ινδία: Καρέ-καρέ η ανατίναξη παράνομων ουρανοξυστών (video)

Ινδία: Καρέ-καρέ η ανατίναξη παράνομων ουρανοξυστών (video)

Χειροκροτήματα και κραυγές χαράς ακούγονται κατά την ελεγχόμενη ανατίναξη δύο ουρανοξυστών που είχαν ανεγερθεί παράνομα σε προάστιο κοντά στο Νέο Δελχί. Η κατεδάφιση αποφασίστηκε μετά από δεκαετή δικαστική διαμάχη, και κρίθηκε ότι τα δύο κτήρια δεν πληρούσαν ούτε τις προδιαγραφές πυρασφάλειας, αλλά ούτε και τους οικοδομικούς κανονισμούς.

Είχαν ύψος 103 μέτρων έκαστο και η επιχείρηση κατεδάφισης, που έγινε στις 14:30 ώρα Ινδίας, κράτησε εννέα δευτερόλεπτα. Το σύννεφο σκόνης που σηκώθηκε ήταν τεράστιο. Προηγουμένως είχαν απομακρυνθεί οι κάτοικοι σε μεγάλη ακτίνα και ελήφθη πρόνοια ώστε να συγκεντρωθούν σε ασφαλή άσυλα όλα τα αδέσποτα σκυλιά. Επίσης εκδιώχθηκαν τα πουλιά με κρότους από την γύρω περιοχή, ώστε να μην κινδυνεύσουν.

Η Ινδία αντιμετωπίζει τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα, και παρότι πολλοί χάρηκαν με την κατεδάφιση των πύργων, οι ίδιοι αναρωτιώνται γιατί πετάγονται τόσα χρήματα σε ανεγέρσεις παράνομων “τεράτων”. Πολλοί απελπισμένοι άστεγοι Ινδοί μάλιστα έγραφαν στα κοινωνικά δίκτυα, ότι κακώς κατεδαφίστηκαν οι παράνομοι πύργοι με τα 850 διαμερίσματα: «Ας τους άφηναν να πάμε να μείνουμε εμείς εκεί, αντί να ζούμε στους δρόμους, κι ας κινδυνεύαμε. Σάμπως στους δρόμους που ζούμε, είμαστε ασφαλείς;» Οι περισσότεροι έγραφαν ότι η κατεδάφιση ήταν συμβολική και έστελνε μήνυμα κατά της διαφθοράς και της αυθαιρεσίας των μεγάλων εργολαβικών εταιρειών.

Οι περισσότεροι κάτοικοι των γειτονικών πολυκατοικιών ενημερώθηκαν ότι μπορούν να επανέλθουν στα σπίτια τους λίγες ώρες μετά την έκρηξη, αλλά οι πλούσιοι έκλεισαν ξενοδοχείο για μία-δύο μέρες, ώστε να αποφύγουν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και να επανέλθουν στις οικίες ή στα γραφεία τους όταν η ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά καθαρή. Όλα αυτά έγιναν στη Νόιντα, μια τρόπον τινά τεχνητή πόλη που οικοδομήθηκε στα περίχωρα της μεγαλούπολης. και το όνομά της είναι από τα αρχικά της οικιστικής αρχής New Okhla Industrial Development Authority που προγραμμάτισε και τον οικισμό. Αυτός πλέον φιλοξενεί 800.000 κατοίκους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι