Ποιοι κερδίζουν από τις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού – Η απάντηση Τσίπρα

Ποιοι κερδίζουν από τις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού – Η απάντηση Τσίπρα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σε συζήτηση με τους πολίτες από την Ελευσίνα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τρία ακόμη μέτρα που αφορούν τους νέους (μόνιμο Freedom Pass) τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος. 

Το πρώτο μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι η περαιτέρω έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όλους τους ιδιοκτήτες έχουν ασφαλίσει τα σπίτια του έναντι φυσικών καταστροφών.

Το δεύτερο είναι η μονιμοποίηση, όπως είπε, του Freedom Pass. Κάθε νέος θα παίρνει 150 ευρώ, όταν θα γίνεται 18 ετών, για να τα δαπανήσει σε ταξίδια, υπηρεσίες Πολιτισμού ή Αθλητισμού. Το τρίτο μέτρο είναι η αναμόρφωση στα επιδόματα τέκνων στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα για ένα παιδί θα είναι στα 70 ευρώ, για δύο στα 120 και για τρία στα 170 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, τα μέτρα είναι κοστολογημένα και ενταγμένα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε μια νέα παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ που συνδέεται με πολιτικές για αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής και φυσικών καταστροφών Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση κατά 10%», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η απάντηση Τσίπρα

Τα τρία μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης της επαρχίας.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «βλέπει ότι χάνει και για αυτό προχωρά στις εξαγγελίες αυτές» και τόνισε ότι «οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα είναι ένα ντέρμπι, μια αμφίρροπη αναμέτρηση και θα δούμε ποιος θα νικήσει».

Παράλληλα εκτίμησε πως η φθορά της ΝΔ είναι μεγάλη, ενώ δεν έχει παρουσιάσει «καθόλου καλά αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία». «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, στις εκλογές θα κριθεί αν θα έχουμε Μητσοτάκη ή αλλαγή» τόνισε, ενώ έστειλε κάλεσμα στα νέα παιδιά «που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έβαλε ‘κόφτη’ και φτάσαμε στο σημείο 20.000 παιδιά κάθε χρόνο να μην μπαίνουν στα πανεπιστήμια».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι