Νέες εικόνες από το χτύπημα πυραύλου στο Κρεμεντσούκ (video)

Νέες εικόνες από το χτύπημα πυραύλου στο Κρεμεντσούκ (video)

Νέο οπτικό υλικό από το πυραυλικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ, στην κεντρική Ουκρανία, στις 27 Ιουνίου, έδωσαν σήμερα το πρωί οι ουκρανικές αρχές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κιέβου, το υλικό καταγράφηκε από κάμερες στην περίμετρο του κέντρου και δείχνει ότι δεν έχουν βάση οι δικαιολογίες που είχαν ειπωθεί από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ότι ο πύραυλος εξετράπη λόγω λανθασμένης αναχαίτισης από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Από την πυραυλική επίθεση είχαν χάσει τη ζωή τους 16 πολίτες ενώ δεκάδες  τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής. Οι πύραυλοι χτύπησαν το εμπορικό κέντρο μέρα μεσημέρι, ενώ ήταν γεμάτο από κόσμο και ακολούθησε πανικός μέχρι να επέμβουν τα σωστικά συνεργεία με την πυροσβεστική. Το θέμα ετέθη από την Ουκρανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες των συνεργείων για την ανεύρεση αγνοουμένων συνεχίζονται και ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς όσο περνούν οι μέρες μειώνονται οι πιθανότητες για τον εντοπισμό τραυματιών.

Για τον βομβαρδισμό του εμπορικού κέντρου στο Κρεμεντσούκ ρωτήθηκε ο Πούτιν και είπε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις δεν χτυπούν πολιτικούς στόχους», σημειώνοντας ότι θα ρωτήσει και το επιτελείο μόλις επιστρέψει στη Μόσχα από το Τουρκμενιστάν όπου βρίσκεται σε επίσκεψη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version