Πύραυλοι κρουζ Izdeliye 305 για τα ρωσικά Mi-28NM

Πύραυλοι κρουζ Izdeliye 305 για τα ρωσικά Mi-28NM

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αποκάλυψαν την πρόθεση των ενόπλων δυνάμεων να εξοπλίσουν τα ελικόπτερα Mi-28NM με πυραύλους κρουζ βεληνεκούς 100 χλμ. Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti ο πύραυλος κρουζ αναπτύσσεται βάσει του προγράμματος Izdeliye 305.

“Το κάθε ελικόπτερο θα μπορεί να μεταφέρει 4 πυραύλους κρουζ του τύπου αυτού”, ανέφερε η αυτή πηγή. Ο πύραυλος Izdeliye 305 είναι ένα κατευθυνόμενο βλήμα νέες γενιάς με βεληνεκές 100 χλμ. που σχεδιάζεται ειδικά για να εκτοξεύεται από ελικόπτερα. Ο πύραυλος διαθέτει αδρανειακό σύστημα καθοδήγησης. Ο πύραυλος πριν την εκτόξευσή του λαμβάνει τα στοιχεία του στόχο από το ελικόπτερο φορέα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι