Σεληνιακό διαστημικό σταθμό και βάση ετοιμάζει η Ρωσία; (vid.)

-
197

H ρωσική Πυραυλική και Διαστημική Εταιρεία, Energia, αναμένεται να παρουσιάσει τμήμα του διαστημικού σταθμού που τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και θα προσεδαφιστεί στο Φεγγάρι. Η παρουσίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 70ου ετήσιου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου, στις 21 με 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, «θα παρουσιαστεί τμήμα του σχεδίου για το σεληνιακό σταθμό σε τροχιά. Ο βασικός σκοπός του συγκεκριμένου τμήματος θα είναι να συντηρεί και να εφοδιάζει τις αποστολές στη σεληνιακή επιφάνεια», γράφει το έγγραφο.

Να σημειώσουμε ότι δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες για τη λειτουργία της σεληνιακής βάσης. Ενώ, επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί αν κατασκευάζεται για την προσεδάφιση ανθρώπων ή ανδροειδών ρομπότ στο Φεγγάρι.

Η κρατική Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roscosmos και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία NASA συμφώνησαν κατά τη διάρκεια του 68ου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου, στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας το 2017, ν’ αναπτύξουν μαζί τη Σεληνιακή Τροχιακή Πλατφόρμα.

Ωστόσο, τα αμερικανικά σχέδια για το διαστημικό σταθμό άλλαξαν. Εάν προηγουμένως προτεραιότητα ήταν η δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από το φυσικό δορυφόρο της Γης, τώρα η πρωταρχικό στόχο αποτελεί η προσεδάφιση στη Σελήνη, το 2024.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.