Σεληνιακό διαστημικό σταθμό και βάση ετοιμάζει η Ρωσία; (vid.)

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

H ρωσική Πυραυλική και Διαστημική Εταιρεία, Energia, αναμένεται να παρουσιάσει τμήμα του διαστημικού σταθμού που τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και θα προσεδαφιστεί στο Φεγγάρι. Η παρουσίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 70ου ετήσιου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου, στις 21 με 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, «θα παρουσιαστεί τμήμα του σχεδίου για το σεληνιακό σταθμό σε τροχιά. Ο βασικός σκοπός του συγκεκριμένου τμήματος θα είναι να συντηρεί και να εφοδιάζει τις αποστολές στη σεληνιακή επιφάνεια», γράφει το έγγραφο.

Να σημειώσουμε ότι δεν έχουν δοθεί περαιτέρω πληροφορίες για τη λειτουργία της σεληνιακής βάσης. Ενώ, επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί αν κατασκευάζεται για την προσεδάφιση ανθρώπων ή ανδροειδών ρομπότ στο Φεγγάρι.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1070&v=uuPygv96wFs

Η κρατική Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roscosmos και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία NASA συμφώνησαν κατά τη διάρκεια του 68ου Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου, στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας το 2017, ν’ αναπτύξουν μαζί τη Σεληνιακή Τροχιακή Πλατφόρμα.

Ωστόσο, τα αμερικανικά σχέδια για το διαστημικό σταθμό άλλαξαν. Εάν προηγουμένως προτεραιότητα ήταν η δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από το φυσικό δορυφόρο της Γης, τώρα η πρωταρχικό στόχο αποτελεί η προσεδάφιση στη Σελήνη, το 2024.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι