Στην Κω μεταφέρονται 220 μετανάστες που βρέθηκαν ανοιχτά της Κρήτης

Στην Κω μεταφέρονται 220 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Κρήτης,

Προς την Κω πλέει το φορτηγό πλοίο που περισυνέλλεξε περίπου 220 μετανάστες που βρίσκονταν σε ακυβέρνητο αλιευτικό σκάφος ανοιχτά της Κρήτης. Το αλιευτικό είχε ξεκινήσει από τον Λίβανο με προορισμό την Ιταλία, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης.

Το Λιμενικό σήμανε συναγερμό και ζήτησε την συνδρομή των πλοίων που ήταν κοντά στο σημείο του λιβανέζικου αλιευτικού, όπως και έγινε. Οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν σε φορτηγό πλοίο που συνοδεύεται από σκάφη του Λιμενικού και σύμφωνα με τον πρώτο σχεδιασμό θα μεταφέρει τους μετανάστες στο κέντρο υποδοχής της Κω. Με βάση τις πρώτες αναφορές οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version