Θέατρο Πειραιά: Κατάρρευση σκηνής τραυματίζει ελαφρά μαθητές

Θέατρο Πειραιά: Κατάρρευση σκηνής τραυματίζει ελαφρά μαθητές

Σκηνές πανικού επικράτησαν σε πρόβα μαθητών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καθώς δεκάδες αγόρια και κορίτσια από το Μουσικό Σχολείο ετοιμάζονταν για την αποψινή συναυλία που θα έδιναν και η οποία ματαιώθηκε. Ξαφνικά το μεσημέρι κατέρρευσε τμήμα της σκηνής και τέσσερα παιδιά τραυματίσθηκαν.

Διακομίσθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματισμοί δεν ήταν σοβαροί και πήραν πολύ γρήγορα εξιτήριο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά), Ιωσήφ Βουράκης, ανέφερε πως κατά την διάρκεια της πρόβας, ο παραγωγός άλλαξε χωρίς να ενημερώσει κανέναν «τα στηρίγματα της σκηνής και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί το ατύχημα». Επέμεινε ότι οι αλλαγές στη σκηνή έγιναν χωρίς να ενημερωθούν οι τεχνικοί του θεάτρου και είπε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για το ατύχημα, ενώ ζήτησε συγγνώμη τόσο από τους γονείς όσο και από τους μαθητές.

Σύμφωνα με τον κ. Βουράκη στην κεντρική σκηνή είχαν γίνει κάποιες αλλαγές, καθώς αυτή την περίοδο παίζονται οι “Εύθυμες Κυράδες”. Φέρεται η παραγωγή να έκλεισε χωρίς συνεννόηση με αρμοδίους με ένα κομμάτι ξύλο το πάνω μέρος της “πισίνας” που βρίσκεται αριστερά της σκηνής. Τα παιδιά που έκαναν πρόβα  πάτησαν πάνω στο ξύλο και αυτό υποχώρησε. Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν κατέρρευσε μέρος της σκηνής, αλλά μέρος ενός απλού σκηνικού.

Δεν γνωρίζουμε την άποψη της παραγωγής του άλλου θεατρικού έργου επί του θέματος, καθώς δεν είθισται να αλλάζει κάτι στη σκηνή χωρίς να ενημερωθεί η διοίκηση του θεάτρου. Αν η πισίνα όντως έκλεισε με ένα κομμάτι ξύλο πρόχειρα, λογικά θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί κάποιος αρμόδιος στο θέατρο. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά οικοδομήθηκε πριν από 130 χρόνια και το 2008 έγινε η αποκατάστασή του υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Νεωτέρων και σύγχρονων Μνημείων του Υπ. Πολιτισμού, με χρηματοδότηση από Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο στήριξης και το ΕΣΠΑ.

Η προμελέτη προέβλεπε την πλήρη στερέωση ενίσχυση και αποκατάσταση ολόκληρου του κελύφους καθώς και των εσωτερικών χώρων. Η αποκατάσταση του κτιρίου ολοκληρώθηκε με τις στατικές επεμβάσεις για την βελτίωση του φέροντος οργανισμού, την ανάδειξη, ανακαίνιση και συντήρηση του εσωτερικού διακόσμου και τον εκσυγχρονισμό και εξοπλισμό της νέας σκηνής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version