Τουρκία: Ευτυχώς που ο λαός δεν έχει σχέση με τον "φόνο"... Μαθητές (vid.)

-
311

Με στρατιωτικό χαιρετισμό υποδέχθηκαν μαθητές τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψή του σε σχολείο. Όπως φαίνεται σε βίντεο, ο υπουργός εισέρχεται στη αίθουσα και οι μαθητές σηκώνονται, κάνοντας στρατιωτικό χαιρετισμό.

Ο Ακάρ απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών του σχολείου. Μία από τις ερωτήσεις αφορούσε μάλιστα στη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας είναι σημαντική».

«Από τη μία, θα διασφαλίσουμε τα σύνορά μας, από την άλλη, θα δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας εκεί, θα αποβάλουμε τους τρομοκράτες, θα τους εξουδετερώσουμε», είπε ακόμη. Η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία στις 9 Οκτωβρίου, με την Άγκυρα και τις ΗΠΑ να προχωρούν σε συμφωνία εκεχειρίας την προηγούμενη εβδομάδα στις 17 Οκτωβρίου, με πληροφορίες εντούτοις να κάνουν λόγο για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός τόσο από την πλευρά της Τουρκίας, όσο και από μέρους των Κούρδων.