ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απάντηση Κρεμλίνου σε ΗΠΑ για την Κριμαία – Βολές και σε Μακρόν

Απάντηση Πεσκόφ στις δηλώσεις Νούλαντ για Κριμαία - Βολές και σε Μακρόν,

Η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, για την Κριμαία ως νόμιμο στρατιωτικό στόχο της Ουκρανίας, «υπογραμμίζουν το βάθος των διαφορών ΗΠΑ-Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και κατηγόρησε την αμερικανική διπλωματία για προβοκατόρικη πολιτική.

«Αυτή η αναφορά της Νούλαντ για την Κριμαία τονίζει, πιθανώς, τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών ως του κύριου προβοκάτορα της διεθνούς έντασης που υπάρχει», τόνισε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε: «Η κυρία Νούλαντ ανήκει σε ένα πολύ μεγάλο στρατόπεδο από τα πιο επιθετικά γεράκια της αμερικανικής πολιτικής». Kάλεσε τις ΗΠΑ να βγάλουν από το μυαλό τους την Κριμαία και επανέλαβε ότι τα όπλα της Δύσης προς το Κίεβο θα καταστρέφονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την άποψη της Ουκρανίας για ανάκτηση της Κριμαίας και πλήγματα σε ρωσικέ στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην χερσόνησο». Χαρακτήρισε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις «νόμιμους στόχους για το Κίεβο» και πρόσθεσε ότι «η Ουκρανία δεν θα είναι ασφαλής εάν η χερσόνησος, τουλάχιστον, δεν αποστρατιωτικοποιηθεί».

Οι αρχές του Κιέβου έχουν ανακοινώσει πολλές φορές σχέδια επίθεσης και ανακατάληψης της Κριμαίας. Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ επανέλαβε σήμερα ότι το Κίεβο ζητεί από τις δυτικές χώρες πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη προκειμένου να καταφέρει πλήγματα σε ρωσικούς στόχους στην Κριμαία, η οποία από το 2014 βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Μόσχας.

Ζαχάροβα κατά Μακρόν

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, επιτέθηκε με δηλώσεις της στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ανιστόρητο. Ο Μακρόν δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Γαλλία επιθυμεί την ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά ποτέ δεν θέλησε την συντριβή της».

Η Ζαχάροβα παρέπεμψε στη συντριβή του Ναπολέοντα και τόνισε ότι «τα σχόλια του Γάλλου προέδρου έδειξαν ότι η Δύση έχει εμπλακεί σε συζητήσεις για αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία την ώρα που ο Μακρόν επανειλημμένως ζητούσε συνομιλίες με την ρωσική ηγεσία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx