ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίθεση Ουκρανών σαμποτέρ στην Ρωσία – Έκτακτο διάγγελμα Πούτιν

Επίθεση Ουκρανών σαμποτέρ στην Ρωσία – Έκτακτο διάγγελμα Πούτιν

Ογδόντα Ουκρανοί σαμποτέρ-κομάντος επιτέθηκαν στην περιοχή του Μπριάνσκ στην Ρωσία, κινητοποιώντας ολόκληρο το  μηχανισμό ασφαλείας της περιοχής, καθώς και μονάδες της ρωσικής Εθνοφρουράς. Ο Πούτιν, σε έκτακτο διάγγελμά του, ανέφερε ότι «Ο ρωσικός στρατός προστατεύει με θάρρος τους ανθρώπους από τους Ουκρανούς και από τρομοκράτες που βασάνιζαν και σκότωναν ανθρώπους στο Ντομπάς για οκτώ χρόνια, όπως εκείνους που σκότωσαν την Ντάρια Ντούγκιν».

«Η επίθεση από Ουκρανούς μαχητές στην περιοχή Μπριάνσκ είναι τρομοκρατική ενέργεια, πυροβόλησαν εναντίον ενός πολιτικού αυτοκινήτου, βλέποντας ότι υπήρχαν παιδιά σε αυτό… Οι Ουκρανοί σήμερα διέπραξαν άλλη μια τρομοκρατική ενέργεια, άλλο ένα έγκλημα. Μπήκαν στη συνοριακή περιοχή και άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων. Είδαν ότι ήταν ένα αυτοκίνητο πολιτών, είδαν ότι οι άμαχοι κάθονταν εκεί και παιδιά, αλλά άνοιξαν πυρ εναντίον τους… Αυτά τα εγκλήματα διαπράττονται από εθνικιστές και τα αφεντικά τους. Κατά την γνώμη μου, αυτοί οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες δεν θα δώσουν καν σημασία στη σημερινή επίθεση, αλλά τελικά οι αντίπαλοι της Ρωσίας δεν θα τα καταφέρουν. Θα τους συντρίψουμε», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η κατάσταση ακόμη είναι συγκεχυμένη και οι πληροφορίες προέρχονται μόνο από την ρωσική πλευρά. Οι ρωσικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρουν τους Ουκρανούς δράστες. «Στην περιοχή του Μπριάνσκ λαμβάνονται μέτρα για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. Ερωτηθείς εάν το Κρεμλίνο συνδέει την επίθεση με τις ουκρανικές αρχές, ο Πεσκόφ τόνισε ότι όλες οι πληροφορίες θα προέλθουν από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε μελλοντική έρευνα. Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Πούτιν βρίσκεται τώρα στο Κρεμλίνο και λαμβάνει συνεχείς αναφορές από τον αρχηγό της FSB, τον Υπουργό Άμυνας, τον αρχηγό της Εθνοφρουράς και τον κυβερνήτη της περιοχής Μπριάνσκ.

 

Πλήγμα στη Ζαπορίζια

Προηγουμένως, νέα τραγωδία με άμαχους νεκρούς στη Ζαπορίζια καταγγέλλουν Ρώσοι και Ουκρανοί, για το πυραυλικό πλήγμα που καταγράφηκε το βράδυ σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης. Οι Ρώσοι λένε ότι επρόκειτο για αντιαεροπορικό βλήμα που προήλθε από την πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων και από την άλλη οι Ουκρανοί αντιτείνουν ότι επρόκειτο για ρωσικές ρουκέτες που έπληξαν εσκεμμένα συγκροτήματα κατοικιών.

Η πόλη Ζαπορίζια βρίσκεται υπό το έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων ενώ η περιφέρεια, στο 70% της έκτασης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, όπως και το πυρηνικό εργοστάσιο της περιοχής. Οι αναφορές και από τις δύο πλευρές κάνουν λόγο για την καταστροφή 10 διαμερισμάτων κατοικιών απ’ όπου ανασύρθηκαν νεκροί τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται με βαριά τραύματα και 17 βγήκαν από τα χαλάσματα χωρίς τραύματα. Το Κίεβο κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα και αποδίδει ευθύνες στη ρωσική πλευρά. Οι εκπρόσωποι του συμβουλίου των ρωσόφωνων κατηγόρησαν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για προβοκάτσια, καθώς επέλεξαν να βάλλουν με αντιαεροπορικά σε κατοικημένη περιοχή με αποτέλεσμα τον θάνατο αμάχων.

Μάχες και στο Μπαχμούτ

Οι μάχες συνεχίζονται στο Μπαχμούτ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των ουκρανικών αρχών και πρόκειται για τις πιο φονικές μάχες από την αρχή του πολέμου. Το επιτελείο των ουκρανικών δυνάμεων έδωσε σήμερα το πρωί νέα στιγμιότυπα μαχών που διεξάγονται στο κέντρο της πόλης, που μοιάζει να έχει καταστραφεί πλήρως. Οι εχθροπραξίες γίνονται από σπίτι σε σπίτι με τις ουκρανικές δυνάμεις να κάνουν λόγο για συνεχείς ενισχύσεις, ενώ από την πλευρά τους τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων τονίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκόψει τις βασικές γραμμές ανεφοδιασμού των Ουκρανών.

Οι ουκρανικές δυνάμεις «μάχονται σκληρά στο Μπαχμούτ» παραδέχθηκε το αφεντικό των Ρώσων μισθοφόρων που πολιορκούν τον ανατολικό τομέα της πόλης. Σε ηχητικό μήνυμα στο Telegram που μεταδόθηκε στο το βράδυ της Τετάρτης, ο επικεφαλής της Wagner Group Γεβγκένι Πριγκόζιν είπε ότι «ο ουκρανικός στρατός ρίχνει επιπλέον εφεδρείες στο Μπαχμούτ» και προσπαθεί να το κρατήσει «με όλη του τη δύναμη».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx