Εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία – Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες

Σύγκρουση και εκτροχιασμός τρένου στην Ολλανδία - Δεκάδες τραυματίες,

Επιβατικός συρμός με τουλάχιστον 50 επιβαίνοντες εκτροχιάστηκε όταν συγκρούστηκε με μηχάνημα έργου πάνω στις σιδηροτροχιές, με αποτέλεσμα «πολλοί άνθρωποι πάνω στο τρένο να τραυματιστούν σοβαρά», ανακοίνωσαν οι ολλανδικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του.

Δεν έχει δοθεί πιο ακριβής απολογισμός μέχρι στιγμής. Εκδηλώθηκε φωτιά σε τουλάχιστον ένα από τα βαγόνια του συρμού, σύμφωνα με το ολλανδικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANP. Αρχικά το πρακτορείο έκανε λόγο για σύγκρουση επιβατικού με εμπορευματικό συρμό, παραπέμποντας σε κάτι αντίστοιχο με το δυστύχημα των Τεμπών, ωστόσο διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρχε μετωπική τρένων. Σύμφωνα με το Reuters οι τραυματίες ανέρχονται σε 30.

Το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε κι είναι πεσμένο. Το δεύτερο βαγόνι έχει επίσης πέσει στο χωράφι, ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά, κατά τις αρχικές πληροφορίες. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στην περιοχή όπου έγινε η σύγκρουση, κοντά στο χωριό Βούρσχοουτεν, ανάμεσα στη Χάγη και στη Λάιντεν.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) ανέφεραν μέσω Twitter ότι δρομολόγια που συνδέουν τη Λάιντεν και τη Χάγη έχουν ανασταλεί εξαιτίας του ατυχήματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx