ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο Al Aqsa – Στον ΟΗΕ η Παλαιστινιανή Αρχή

Συνεχίζονται τα επεισόδια στο Al Aqsa - Στον ΟΗΕ η Παλαιστινιανή Αρχή,

Συνεχίστηκαν και χθες το βράδυ οι συγκρούσεις των ισραηλινών αστυνομικών δυνάμεων με Παλαιστίνιους στο συγκρότημα του τεμένους Al Aqsa στην Ιερουσαλήμ, καθώς και οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ και της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας.

Ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσαν στην ισραηλινή πλευρά, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, χωρίς αναφορές σε θύματα ή ζημιές. Λίγο μετά την εκτόξευση ρουκετών, συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις στο συγκρότημα του τεμένους Al-Aqsa μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και των πιστών που βρίσκονταν εκεί για το Ραμαζάνι. Η Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε έξι τραυματίες.

Σε άλλο επεισόδιο, ένας Παλαιστίνιος έφηβος πυροβολήθηκε από έναν Ισραηλινό και τραυματίστηκε ελαφρά στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε έναν 60χρονο πολίτη ως ύποπτο για τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό του νεαρού. Τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε άλλα σημεία της Ιερουσαλήμ και εικόνες από αστυνομικούς που ξυλοκοπούσαν πολίτες κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Παλαιστινιακή Αρχή και η Ιορδανία ζήτησαν να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει την κλιμακούμενη βία. Λίγες ώρες αργότερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαχρέιν με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «ο ρόλος της Ιορδανίας στην προστασία των ιερών τόπων πρέπει να γίνει σεβαστός». Το Μπαχρέιν όπως και όλες οι αραβικές χώρες, καταδίκασε τις ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν την κατάσταση και να οδηγήσουν σε περαιτέρω βία. O Αραβικός Σύνδεσμος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών προκειμένου να συντονιστούν οι αντιδράσεις από τις αραβικές χώρες.

Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, Αμπού Ουμπάιντ, δήλωσε ότι «η υπομονή των δυνάμεων αντίστασης στη Γάζα εξαντλείται» και πρόσθεσε: «Δεν θα αφήσουμε μόνους τους πιστούς στο τέμενος Al-Aqsa».

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε επιτεθεί σε στόχους της Χαμάς και της Τζιχάντ στη Γάζα μετά την εκτόξευση ρουκετών στην ισραηλινή επικράτεια. Και το βράδυ της Τρίτης είχαν εκτοξευτεί ρουκέτες και σε ανταπόδοση το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx