Αποπομπή Θεοδωρικάκου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Η δήλωση που έβαλε “φωτιά”

Αποπομπή Θεοδωρικάκου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Η δήλωση που έβαλε "φωτιά"

Μπαράζ ανακοινώσεων έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τους μπαχαλάκηδες και ότι «από το καλοκαίρι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε μέσω της εκπροσώπου Τύπου η οποία μεταξύ άλλων ζήτησε την αποπομπή του Τάκη Θεοδωρικάκου, μιλώντας για αθλιότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η οποία ξεπερνάει κάθε όριο και υπενθύμισε τις υποθέσεις της Gree Mafia και της ελλιπούς προστασίας της 12χρονης στον Κολωνό που έπεσε θύμα επίθεσης.

Το Μαξίμου απάντησε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου ο οποίος δήλωσε: «Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε και ολόκληρο το κόμμα της, χρόνια τώρα, δεν βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, το οποίο αγωνίζεται νυχθημερόν με αυταπάρνηση για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, τις οποίες διαταράσσουν πρόσωπα και συλλογικότητες που σπεύδει να καλύψει πολιτικά».

Και κατέληξε: «Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά. Για όποιον λόγο κι αν το κάνει, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο και τους πολίτες. Ας αφήσει τις υποκριτικές κραυγές και τις υπεκφυγές κι ας μας πει καθαρά: είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;».

Η ένταση για την αστυνομία κορυφώθηκε μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς αστυνομικού, έξω από την ΑΣΟΕΕ, κατά τη διάρκεια επεισοδίων το πρωί της Τετάρτης. Ο αστυνομικός συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν το πλήρωμα του περιπολικού παράκουσε εντολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό που έλαβε χώρα στην Πατησίων, ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και υπάρχουν πληροφορίες ότι θα καταθέσει υπέρ των αστυνομικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx