ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ουκρανός καταζητείται από τη Ρωσία για την δολοφονία του Τατάρσκι (video)

Ουκρανός καταζητείται από τη Ρωσία για την δολοφονία του Τατάρσκι,

Ένας 36χρονος Ουκρανός πολίτης, ο Γιούρι Ντενίσοφ, κατηγορείται από τη Ρωσία ως υπεύθυνος για την τρομοκρατική ενέργεια που προκάλεσε τον θάνατο του διάσημου Ρώσου blogger Τατάρσκι, σε κεντρικό καφέ της Αγίας Πετρούπολης, στις 2 Απριλίου 2023.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο Ντενίσοφ εργάζεται για τη μυστική υπηρεσία της Ουκρανίας SBU. H ρωσική μυστική υπηρεσία FSB ανέφερε ότι ο Ντενίσοφ βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μόσχα μέσω Λετονίας και νοίκιασε ένα σπίτι κοντά σε εκείνο του Τατάρκι (του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Μάξιμ Φομίν) για να παρακολουθεί καθημερινά τις κινήσεις του στρατιωτικού blogger. O ίδιος κατασκεύασε και το αγαλματίδιο μέσα στο οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός και το έδωσε στην Ντάρια Τρέποβα, που συνελήφθη λίγο μετά την δολοφονική έκρηξη.

Ο Ντενίσοφ έφυγε από την Ρωσία την επόμενη μέρα ταξιδεύοντας στην Αρμενία και από εκεί έφυγε με πτήση στην Τουρκία, σύμφωνα με την FSB.

Εναντίον του 36χρονου θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από τη Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας. Που βρίσκεται σήμερα ο Ντενίσοφ δεν είναι γνωστό από την FSB.

Ομοιότητες με τη δολοφονία της Ντούγκινα

Ο τρόπος δράσης του Ντενίσοφ, έτσι όπως περιγράφεται από τις ρωσικές αρχές μοιάζει με την δολοφονία της Ντάριας Ντούγκινα, κόρης του φιλόσοφου Αλεξάντερ Ντούγκιν, τον περασμένο Αύγουστο από μία 43χρονη Ουκρανή, που δούλευε για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, σύμφωνα πάντα με τις ρωσικές αρχές. Η ύποπτη κατά την FSB πήγε στη Μόσχα και νοίκιασε διαμέρισμα δίπλα στο διαμέρισμα της Ντούγκινα για να την παρακολουθεί. Μετά το δολοφονικό χτύπημα διέφυγε από τη χώρα, με παρόμοιο τρόπο, όπως αυτός του Ντενίσοφ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx