Σύλληψη εθνοφρουρού για τις διαρροές – Θρίλερ με την παρακολούθηση Γκουτιέρες

Συνελήφθη εικοσάχρονος Εθνοφρουρός των ΗΠΑ για τις διαρροές,

Ένας νεαρός άνδρας της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Μασαχουσέτη, θεωρείται ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου, και πριν από λίγο συνελήφθη από το FBI, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και τα διεθνή πρακτορεία. Το όνομα του εθνοφρουρού είναι Τζακ Τεϊσέιρα και η σύλληψη έγινε χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας. 

Το πρόσωπο που διέρρευσε έγγραφα, τα οποία προκάλεσαν ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ με συμμαχικές τους χώρες και ανησυχία για την εθνική ασφάλεια, είναι ένας νεαρός 20 με 25 ετών που συμμετείχε σε ομάδα της πλατφόρμας Discord. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν περίπου 24 άτομα που μοιράζονται σύμφωνα με την Washington Post «την κοινή τους αγάπη για τα όπλα, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τον Θεό». Το Discord σε ανακοίνωσή του χθες είχε επισημάνει ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε επίσημη έρευνα την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό από το Πεντάγωνο, το οποίο αποτιμά τη ζημιά που έχει προκαλέσει αυτή η διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων, ως τη χειρότερη εδώ και χρόνια. Ο υπαίτιος της διαρροής χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο OG, τα αρχικά για τις λέξεις Original Gangster.

Ο OG δημοσίευε τακτικά επί μήνες εκατοντάδες σελίδες εγγράφων τα οποία είχε φωτογραφίσει στη στρατιωτική βάση, παρότι σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης απαγορεύονταν η κατοχή και χρήση κινητών και άλλων ηλεκτρονικών μέσων στην εργασία. Το όνομά του σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι  Jack Teixeira.

Υπό παρακολούθηση και ο ΓΓ του ΟΗΕ

Σύμφωνα  με δημοσίευμα του BBC, οι ΗΠΑ είχαν υπό στενή παρακολούθηση και τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες καθώς τον θεωρούσαν πρόθυμο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ρωσίας. Πολλά έγγραφα περιγράφουν ιδιωτικές επικοινωνίες που αφορούν τον Γκουτέρες και τον αναπληρωτή του. Τα έγγραφα περιέχουν παρατηρήσεις του Γκουτέρες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και αρκετούς Αφρικανούς ηγέτες.

Ένα έγγραφο που διέρρευσε επικεντρώνεται στη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας τον Ιούλιο, μετά τους φόβους μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης. Το έγγραφο υποδηλώνει ότι ο Γκουτέρες ήταν τόσο αποφασισμένος να διατηρήσει τη συμφωνία που ήταν πρόθυμος να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ρωσίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx