ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ακριβά πληρώνει το Fox News την προσκόλλησή του στον Τραμπ

Ακριβά πληρώνει το Fox News την προσκόλλησή του στον Τραμπ

Ακριβά πληρώνεται η διασπορά fake news στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του τηλεοπτικού δικτύου Fox News με την εταιρία καταμέτρησης ψήφων Dominion. Το δίκτυο συμφώνησε να καταβάλει στην εταιρεία 787,5 εκατομμύρια δολάρια, για διαδόσεις ψευδών καταγγελιών κατά της εταιρείας στην εκλογική αναμέτρηση Μπάιντεν-Τραμπ το 2020 και την ήττα του πρώην προέδρου, τον οποίο υποστήριζε φανατικά το Fox News.

Η επί διετία διαμάχη του φανατικού υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ δικτύου με την εταιρεία διαλογής των ψήφων Dominion Voting Systems και η συμφωνία εν τέλει για καταβολή εξωδικαστικής αποζημίωσης από το δίκτυο του Ρούπερτ Μέρντοχ έχει καταστρέψει την όποια εγκυρότητα είχε απομείνει στο Fox News, που πλέον έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο διακανονισμός των 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων είναι ο μεγαλύτερος δημοσίως γνωστός διακανονισμός συκοφαντικής δυσφήμισης στην ιστορία των ΗΠΑ που αφορά σε εταιρεία μέσων ενημέρωσης και το θέμα είναι πρώτο στο CNN. Η συμφωνία ανακοινώθηκε μετά την ορκωμοσία των ενόρκων στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντελαγουέρ, που είναι η πολιτεία του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν. Οι φήμες περί διευθέτησης κυκλοφόρησαν στο δικαστήριο αρχικά όταν μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, οι διαδικασίες σταμάτησαν για σχεδόν τρεις ώρες χωρίς καμία εξήγηση. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι τα δύο μέρη κατέληξαν σε συμφωνία.

Οι ανακοινώσεις των δύο πλευρών

Ο διακανονισμός «συνιστά δικαίωση και απόδοση ευθύνης», είπε ο δικηγόρος της Dominion, Τζάστιν Νέλσον: «Για να αντέξει η δημοκρατία μας για άλλα 250 χρόνια -και ελπίζουμε πολύ περισσότερο- πρέπει να μοιραστούμε τη δέσμευσή μας στα γεγονότα. Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ηχηρή επιδοκιμασία για την αλήθεια και τη δημοκρατία». Το δίκτυο παραδέχθηκε ότι «αναγνωρίζει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου που βρίσκουν ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την Dominion», αναφερόμενο στην πρόσφατη απόφαση ότι 20 εκπομπές του Fox News από τα τέλη του 2020 περιείχαν κατάφωρα αναληθείς ισχυρισμούς ότι η Dominion νόθευσε τις προεδρικές εκλογές. Από την άλλη πλευρά το Fox δεν θα χρειαστεί να παραδεχτεί στον αέρα ότι διέδωσε ψέματα για την Dominion, δήλωσε στο CNN εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η απόφαση αποτελεί κόλαφο για το ειδησεογραφικό δίκτυο Fox, αλλά και για το αφήγημα του Τραμπ, που ευελπιστεί σε επανεκλογή του. Οι ισχυρισμοί του περί νοθείας στις εκλογές του 2020 έχουν πλέον χάσει κάθε ισχύ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx