Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία του χρόνου

ΗΠΑ: Μακάρι να είχε κάνει "ένεση με χλωρίνη" - Το αστείο Μπάιντεν για Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι θα επιδιώξει την επανεκλογή του για την προεδρία το 2024, με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να είναι και πάλι συνυποψήφιά του. Στην δήλωση Μπάιντεν που αναρτήθηκε στα social media έκανε επιβεβαίωση η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις με δική της δήλωση, για τις εκλογές του χρόνου και αναδημοσίευσε ο Λευκός Οίκος

Ο 80χρονος σήμερα Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ και αν επανεκλεγεί θα σπάσει το δικό του ρεκόρ. Εδώ και καιρό καλλιεργούσε την ιδέα ότι θα θέσει υποψηφιότητα για άλλη μια τετραετή θητεία. Στο video με τις δηλώσεις του σήμερα για την δεύτερη θητεία χαρακτήρισε τις επόμενες εκλογές ως «αγώνα για τη δημοκρατία και την προσωπική ελευθερία», λέγοντας: «Ας τελειώσουμε τη δουλειά».

Στην περίπτωση δε που έχει αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει την δική του προεκλογική κούρσα, θα πρόκειται για μία αναμέτρηση χωρίς ανάλογο προηγούμενο στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.

Οι Δημοκρατικοί του Μπάιντεν στις ενδιάμεσες εκλογές του περασμένου έτους, διατήρησαν τον έλεγχο της Γερουσίας ενώ και στη Βουλή η ήττα τους θεωρήθηκε οριακή. Ως εκ τούτου πολύ δύσκολα θα βρεθεί άλλος υποψήφιος στους Δημοκρατικούς να διεκδικήσει το χρίσμα, είναι οι πρώτες εν θερμώ εκτιμήσεις των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, υπάρχει πάντα το ερωτηματικό της ηλικίας.

«Δεν είναι η ώρα για εφησυχασμό», λέει ο Μπάιντεν που περιλαμβάνει εικόνες του Τραμπ, του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, της βουλευτή Τέιλορ Γκριν, μίας από τις μεγαλύτερες οπαδούς του κινήματος MAGA. «Σε ολόκληρη την χώρα, οι εξτρεμιστές του MAGA περιμένουν για να επιτεθούν σε αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες, για να περικόψουν την Κοινωνική Ασφάλιση που πληρώσατε μια ολόκληρη ζωή, κόβοντας παράλληλα τους φόρους για τους πλουσιότερους, υπαγορεύοντας ποιες αποφάσεις οι γυναίκες μπορούν να πάρουν για την υγεία τους, απαγορεύοντας βιβλία και λέγοντας στους ανθρώπους ποιους μπορούν να αγαπούν, δυσκολεύοντας ταυτόχρονα για σας την δυνατότητα ψήφου».

»Το ερώτημα που αντιμετωπίζουμε είναι αν στα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερη ή λιγότερη ελευθερία, περισσότερα ή λιγότερα δικαιώματα…Γνωρίζω την Αμερική και ξέρω ότι είμαστε καλοί και τίμιοι άνθρωποι. Ξέρω ότι παραμένουμε μία χώρα που πιστεύει στην εντιμότητα και τον σεβασμό, και αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με σεβασμό»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx