ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βολές Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν για σκηνικό “βίας και νοθείας”

Βολές Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν για σκηνικό "βίας και νοθείας",

Αν υπάρχει έστω και ένα μικρό ψήγμα αλήθειας πίσω από τις υποψίες που εξέφρασε δημοσίως ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ,περί βρώμικων μεθοδεύσεων του επιτελείου Ερντογάν για να κερδίσει και 3η προεδρική θητεία στις εκλογές, τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλά στην Τουρκία. Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης καταγγέλλει τις τρεις τελευταίες ημέρες στις προεκλογικές του ομιλίες ότι «γνωρίζει πολύ καλά τι ετοιμάζει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση», αφήνοντας υπονοούμενα για επίθεση προπαγάνδας με fake news και πληρωμένους χάκερς.

Επικαλέστηκε μάλιστα ο Κιλιτσντάρογλου τις πρακτικές του Dark Web και της Cambridge Analytica, πρακτικές που αποσκοπούν στην πρόκληση σύγχυσης και είναι παράνομες και επικίνδυνες. Η πρώτη αντίδραση του διευθυντή επικοινωνίας του προέδρου Ερντογάν, Φαχρεντίν Αλτούν, ήταν οξύτατη και με ανάρτησή του στα social media κατηγόρησε τον Κιλιτσντάρογλου ότι στοχοποιεί στελέχη του ΑΚΡ αλλά και στελέχη της Εκλογικής Επιτροπής, αναφέροντας μάλιστα και ορισμένα ονόματα ανθρώπων που βρίσκονται στους τομείς πληροφορικής.

Συνεργάτες του Κιλιτσντάρογλου και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματός του CHP δηλώνουν πως έχουν πληροφορίες για την πρόσληψη από το ΑΚΡ μεγάλου αριθμού χάκερς από το εξωτερικό, από το Dark Web που έχουν διπλή αποστολή, αφενός να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς της αντιπολίτευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφετέρου να διοχετεύσουν ψευδείς αναρτήσεις για ανυπόστατα γεγονότα κατά του Κιλιτσντάρογλου και των άλλων πέντε αρχηγών της ενιαίας αντιπολιτευτικής πλατφόρμας των έξι.

To ταξίδι στις ΗΠΑ

Πρώτο θέμα στην επιχείρηση λάσπης που στήνεται θα αποτελεί το ταξίδι του Κιλιτσντάρογλου στις ΗΠΑ για την οποία ο πρόεδρος του CHP λέει ότι έχει δημοσιοποιήσει όλες τις συναντήσεις και τις συνομιλίες που είχε. Το ίδιο και στην Τουρκία με τους πρεσβευτές των ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ. Ο αντιπρόεδρος του CHP Μουχαρέμ Ερκέκ καταγγέλλει επίσης ότι το υπουργείο Εσωτερικών του Σουλεϊμάν Σοϊλού θέλει να δημιουργήσει και μία παράλληλη δομή με την Εκλογική Επιτροπή (Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο) και να παρακολουθεί τόσο την εξέλιξη της ψηφοφορίας στα εκλογικά τμήματα, όσο και την συγκέντρωση και επεξεργασία των αποτελεσμάτων.

Κρίσιμο είναι και το θέμα της διεξαγωγής Exit Polls εάν γίνουν κοινά Exit Polls των εταιρειών δημοσκοπήσεων, καθώς από τα αποτελέσματα που θα μεταδώσουν θα διαμορφωθεί και η πρώτη εικόνα των πολιτικών εξελίξεων. Ο Κιλιτσντάρογλου, τον οποίο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν να προπορεύεται αλλά με την πρόβλεψη ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, δήλωσε χθες και επανέλαβε σήμερα ότι θα εκλεγεί «από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, στις 14 Μαΐου με 60%». Με 60% είπε θα κερδίσουν και τα κόμματα που συγκροτούν την συμμαχία των έξι (μάλλον υπολογίζει και τα ποσοστά του φιλοκουρδικού HDP) πλειοψηφία στην επόμενη Εθνοσυνέλευση και ο ίδιος θα έχει καθαρή εντολή να βάλει την Τουρκία στον δρόμο της Δημοκρατίας.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx