ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δυτικά ΜΜΕ εκνευρίζουν τον Ερντογάν – Τα τουρκικά τον εκθειάζουν

Στρατό στο Κόσοβο στέλνει η Τουρκία – Ορκίστηκε πρόεδρος ο Ερντογάν

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές στην Τουρκία, τις πιο σημαντικές εκλογές παγκοσμίως το 2023, όπως έγραψε ο Economist, τονίζοντας ότι μπορεί να αποκαθηλώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν, τα δημοσιεύματα της Washington Post και άλλων μεγάλων εφημερίδων των ΗΠΑ και της Ευρώπης, σειρά πήρε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel (από το οποίο είναι και η φωτογραφία) που εμφανίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας σε έναν θρόνο που τρίζει.

Πολλοί βλέπουν στη Δύση νίκη του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και αυτή η εκτίμηση (ή προτίμηση) προκαλεί εκνευρισμό στον πρόεδρο της Τουρκίας και στους στενούς του συνεργάτες. Σχεδόν ολόκληρη η κυβέρνηση, αλλά και τα κορυφαία στελέχη του ΑΚΡ, καταγγέλλουν με οξύτητα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης (και όχι μόνο) ότι επιχειρούν να κατευθύνουν εκλογικά τους Τούρκους ψηφοφόρους.

Σε μακροσκελή ανάρτηση σήμερα ο πρόεδρος Ερντογάν απευθύνει ουσιαστικά έκκληση προς τους ψηφοφόρους και δηλώνει ότι εργάζεται επιμελώς με όλη του την αγάπη για την μεγάλη και ισχυρή Τουρκία από το 2002, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ως πρωθυπουργός αρχικά και στη συνέχεια ως πρόεδρος:

Το μήνυμα Ερντογάν

«Πόσα εμπόδια έχουμε ξεπεράσει για το σκοπό αυτό, ένας θεός και ένα άγιο έθνος γνωρίζει. Το κατά κεφαλήν εισόδημα πήγε από $ 3.600 έως $ 10.650. Oι εξαγωγές από 36 δισεκατομμύρια έφθασαν σε 255 δισεκατομμύρια ετησίως, το αγροτικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν υπερβαίνει τα 407 δισεκατομμύρια λίρες. Τα αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας έφτασαν συνολικά τα 115 δισεκατομμύρια δολάρια. Η απασχόληση έφθασε στα 32 εκατομμύρια εργαζόμενους, φιλοξενούμε 51,5 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Έχουμε συνάψει τα μεγαλύτερα έργα μεταφορών, άμυνας, τεχνολογίας, ενέργειας, υγείας, στέγασης και περιβάλλοντος στην ιστορία της. Παρά τις καταστροφές από τον σεισμό, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, δημόσιοι υπάλληλοι αντέχουν στον πληθωρισμό. Εάν υπάρχει μια Τουρκία με ισχυρή οικονομία, ισχυρές υποδομές, μεγάλους στόχους και υψηλή αυτοπεποίθηση, όλοι έχουν μερίδιο σε αυτό με τα 85 εκατομμύρια πολίτες και τις 81 επαρχίες της. Θα οικοδομήσουμε τον τουρκικό αιώνα με το έθνος μας.

»Οι βιομήχανοι, οι εργάτες, οι αγρότες, οι έμποροι, οι νοικοκυρές και οι δημόσιοι υπάλληλοι με τον ιδρώτα του μετώπου του καθώς και ο Ταγίπ Ερντογάν μαζί έκαναν αυτή την επιτυχία. Συνέβαλε το AKP καθώς και οι εταίροι του.

»Σε αυτή την επιτυχία, ανεξάρτητα από την πολιτική άποψη, αίρεση και προέλευση στην οποία ανήκει ο καθένας, όλοι οι πολίτες λένε “πρώτα η χώρα μου”. Αυτή η επιτυχία οφείλεται στην προσπάθεια, την ειλικρίνεια και την ιδιοκτησία όλων των αδελφών μας που δεν έχουν σταματήσει τις προσευχές. Ελπίζω ότι στις 14 Μαΐου θα προσθέσουμε νέους κρίκους σε αυτήν την αλυσίδα επιτυχίας που συνεχίζεται εδώ και 21 χρόνια. Θα οικοδομήσουμε τον τουρκικό αιώνα με το έθνος μας».

Τα τουρκικά ΜΜΕ

Ο πρόεδρος Ερντογάν μονοπωλεί το ενδιαφέρον των τουρκικών κρατικών μέσων ενημέρωσης και του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων Anadolu που δεν έχει καμία αναφορά τις τελευταίες ημέρες στον Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος καθημερινά κατηγορεί τον Ερντογάν ότι κατέστρεψε την Τουρκία. Και τα ιδιωτικά μέσα, όμως, τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια και οι εφημερίδες όπως και τα μεγάλα sites, παρουσιάζουν λεπτομερώς τις καθημερινές ομιλίες και δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν και των στελεχών του ΑΚΡ αλλά περιορίζονται σε σχόλια για την άλλη πλευρά, το CHP και τα πέντε άλλα κόμματα της πλατφόρμας.

Πάντως, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και νυν επικεφαλής του κόμματος της Πράσινης Αριστεράς, Χασάν Τζεμάλ, ο Κιλιτνστάρογλου έχει ενώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις (πλην των κυβερνητικών) κατά του Ερντογάν. Και ο ίδιος ο Τζεμάλ λέει πως θα ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές Κιλιτσντάρογλου και παρακινεί τους ψηφοφόρους του κόμματός του να κάνουν το ίδιο.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx