Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι θα παραταθεί άλλο ένα μήνα το lockdown

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν την φήμη ότι αποφασίσθηκε να παραταθεί το lockdown για άλλο ένα μήνα. Η λογική πάντως της πρότασης/φήμης που διακινείτο, ήταν πως μόνον έτσι θα περιοριστούν τα κρούσματα, θα αντέξει το ΕΣΥ και θα προλάβει να προχωρήσει σχετικά επαρκώς ο εμβολιασμός.

«Τα σενάρια που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdοwn ως τις 25 Απριλίου δεν έχουν απολύτως καμία βάση», τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου. Με βάση τη φήμη (;) αυτή, επειδή τα κρούσματα δεν μειώνονται επαρκώς και δεν υπάρχουν πλέον μονάδες εντατικής θεραπείας πουθενά, στόχος θα ήταν να “ανασάνει” το ΕΣΥ χωρίς ανοιγμα του εμπορίου και το Πάσχα να άνοιγαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Εν συνεχεία (μετά τις γιορτές) θα άνοιγαν και τα σχολεία, καθώς θα ήταν και η καλοκαιρία σύμμαχος εναντίον του ιού πλέον, αλλά θα είχαν εμβολιαστεί και πολλοί ευπαθείς. Η κυβέρνηση πάντως επιμένει ότι προσανατολίζεται σε μια εβδομάδα να ανοίξει σταδιακά το λιανεμπόριο και αποκλείει να μείνει αυτό κλειστό για άλλο ένα μήνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι