Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο – Ισχυρές δυνάμεις στο Τσιλιβί (upd)

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Ζάκυνθο – Ισχυρές δυνάμεις στο Τσιλιβί (upd)

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τσιλιβί Ζακύνθου. Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είχε ζητηθεί ετοιμότητα για εκκένωση της περιοχής, καθώς απειλήθηκαν σπίτια. Αργά το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να αναχαιτίσουν το μέτωπο, ενώ σε ετοιμότητα παραμένουν όλες οι υπηρεσίες του νησιού για το ενδεχόμενο να ξεφύγει η φωτιά στη διάρκεια της νύχτας. 

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, καθώς το μέτωπο κατευθύνονταν προς το χωριό. Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχουν 19 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν από αέρος 5 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Όλες οι δυνάμεις του νησιού και εθελοντές σταδιακά πήγαν στην περιοχή για να αναχαιτίσουν το μέτωπο της φωτιάς και η νύχτα προβλέπεται δύσκολη για το χωριό.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx