Μαζικές εκκενώσεις στην Τενερίφη – Μαίνεται για 6η μέρα η φωτιά (video)

Μαζικές εκκενώσεις χωριών στην Τενερίφη - Μαίνεται για 6η μέρα η φωτιά,

Περίπου 26.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στην Τενερίφη, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, καθώς η τεράστια πυρκαγιά στο ισπανικό τουριστικό νησί εξακολουθεί να μαίνεται από την Τρίτη.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή του βορειοανατολικού τμήματος του νησιού, επεκτάθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών, με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασίες μεγαλύτερες των αναμενομένων. «Είναι η πιο περίπλοκη των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών για το αρχιπέλαγος των Καναρίων», σύμφωνα με τις αρχές. «Με τους πρώτους υπολογισμούς, 26.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί», ανέφεραν σε ανάρτησή τους στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) οι υπηρεσίες διάσωσης.

Ο επικεφαλής των δασικών υπηρεσιών, Πέδρο Μαρτίνεθ, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η περίμετρος της πυρκαγιάς αυξήθηκε πολύ χθες και κατεβαίνει από το βουνό προς την περιοχή Σάντα Ούρσουλα στα βορειοανατολικά. Άλλες πέντε κοινότητες εκκενώθηκαν χθες. Η πυρκαγιά κινείται σε κλίμακα που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ πριν στα Κανάρια Νησιά, δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Τενερίφης Ρόζα Νταβίλα. Είπε ότι η προτεραιότητα είναι να «προστατευθούν οι ζωές των ανθρώπων».

Τα Κανάρια Νησιά βρίσκονται αντιμέτωπα τα τελευταία χρόνια με μακρά ξηρασία, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ισπανίας. Τα νησιά έχουν καταγράψει βροχοπτώσεις κάτω του μέσου όρου, φαινόμενο που έχει επιπτώσεις και στις καλλιέργειες. Η ζέστη και ο ξηρός καιρός φέτος συνέβαλαν στις πυρκαγιές στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του νησιού Λα Πάλμα της Ισπανίας τον Ιούλιο. Οι πυρκαγιές στο νησί Maui της Χαβάης νωρίτερα αυτό το μήνα είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 110 άνθρωποι και κατέστρεψαν το ιστορικό θέρετρο Lahaina.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx