“Μικρό Παρίσι των Αθηνών” 2023: Ο έρωτας στις τέχνες

"Μικρό Παρίσι των Αθηνών" 2023: Ο έρωτας στις τέχνες

Δέκα χρόνια πριν μια παρέα καλλιτεχνών και εθελοντών, μέσα στην οικονομική κρίση, αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων στην πλέον υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας, από την Ομόνοια μέχρι το Μεταξουργείο και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα. Έτσι ξεκίνησε το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών».

Από τότε μέχρι σήμερα κατάφερε να εδραιωθεί ως θεσμική και αγαπημένη γιορτή των Αθηναίων συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην δημιουργία βραβευμένων έργων, στην ανάδειξη

σημαντικών καλλιτεχνών, στην ενσωμάτωση των μεταναστών αλλά και στην ανάδειξη/αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων της ευρύτερης περιοχής.

2013 – 2023 ! Το “Μικρό Παρίσι των Αθηνών” γιορτάζει και η επετειακή του έκδοση θα είναι μια εμπλουτισμένη δεκαήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού με ανοιχτές συναυλίες και άλλες δράσεις δρόμου για παιδιά και μεγάλους σε δημόσιους χώρους με ελεύθερη πρόσβαση, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε κλειστούς χώρους με χαμηλό εισιτήριο, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, διαλέξεις-στρογγυλά τραπέζια, τουρνουά Freestyle football για νέους, τουρνουά πετανκ, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, ζωγραφική δρόμου – murals που αναπτύσσουν το παζλ που κληροδοτεί το μικρό Παρίσι στην Αθήνα, ακαδημία πολιτιστικής διαχείρισης με πρακτική και σεμινάρια καθ’ όλη την περίοδο της προετοιμασίας και της διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Η φετινή θεματολογία υμνεί τη σημαντικότερη και διαχρονικότερη πηγή έμπνευσης όλων των εποχών. Ο έρωτας ως θεός, ο έρωτας ως η απόλυτη ευτυχία ή το απόλυτο ανθρώπινο πάθος ή λάθος ενέπνευσε όλους σχεδόν τους δημιουργούς της ιστορίας της τέχνης κάθε κινήματος και κάθε τεχνοτροπίας.

Kαλούνται συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες-δημιουργοί-λόγιοι-αθλητές κλπ να υποβάλουν προτάσεις συμμετοχής με ηλεκτρονική αποστολή στο [email protected] ως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν ως εθελοντές διαχείρισης και να παρακολουθήσουν την “ακαδημία πολιτιστικής διαχείρισης” του φεστιβάλ καλούνται να υποβάλουν το αίτημά τους στο [email protected].

Επίσημη ανοιχτή έναρξη της προετοιμασίας του φεστιβάλ με την συμμετοχή των εθελοντών από 1η Σεπτεμβρίου.

Επίσημο site του φεστιβάλ: www.mikroparisi.eu

Το φεστιβάλ “Μικρό Παρίσι των Αθηνών” συμμετέχει επισήμως με περίπτερο στο 51ο φεστιβάλ βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως 1-17 Σεπτεμβρίου

To φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο, την Περιφέρεια Αττικής και τον Οργανισμό πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx