Γιατί ο Ερντογάν θυμήθηκε τα πυρηνικά του Ισραήλ
20/11/2023Είναι γνωστή η φιλοδοξία της Τουρκίας να αποκτήσει πυρηνικά, τα οποία και προφανώς δεν τα θέλει για να απειλεί το Ισραήλ.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απεκάλυψε επισήμως ότι το Ισραήλ διαθέτει πυρηνικά όπλα – κάτι που βεβαίως ήταν γνωστό, όμως απέδωσε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου πρόθεση χρησιμοποιήσεως των στον πόλεμο κατά των Παλαιστινίων – όπερ ανακριβές. Προχώρησε, όμως, περαιτέρω, ειπών στον Νετανιάχου: «Απειλείς με την πυρηνική βόμβα. Εμείς αυτά τα ξέρουμε. Όμως έρχεται ο θάνατος σου!». Και συμπλήρωσε: «Όσες ατομικές βόμβες και να έχεις… έρχεται ο θάνατος του κράτους του Ισραήλ!». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απάντησε ότι «η Τουρκία υποστηρίζει τους τρομοκράτες (της Χαμάς)» κι «ο Ερντογάν έχει βομβαρδίσει τουρκικά χωριά (!)», υπονοώντας το γνωμικό «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»!
Πράγματι, η τουρκική αεροπορία έχει βομβαρδίσει κατ’ επανάληψιν κουρδικά χωριά, την Συρία, το Ιράκ και προ 50ετίας την Κύπρο. Συνεπώς, ουδέν καινοφανές. Εν τούτοις, οι δηλώσεις Ερντογάν άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο στον αραβοϊσραήλινο πόλεμο, που χρονολογείται από του έτους 1947: Εκείνο του πυρηνικού ολέθρου, που ονομάζεται στα εβραϊκά “Αρμαγεδδών”(*).
Το όντι, χώρες της Μέσης Ανατολής επιδιώκουν την απόκτηση πυρηνικών όπλων. Πρώτος ο δικτάτωρ του Ιράκ, ο Σαντάμ Χουσείν είχε την ιδέα να εξοπλισθεί με πυρηνικά και για αυτό η ισραηλινή αεροπορία, με μία επιδρομή ακριβείας, ανατίναξε το εργοστάσιο που ετοιμάζονταν να εμπλουτίσει πυρηνικά καύσιμα, δηλαδή ουράνιο. Κάτι πήγε να κάνει σχετικώς κι ομόλογος του, ο Μουαμάρ Καντάφι στην Λιβύη και έφαγε το κεφάλι του κι αυτός.
Το Πακιστάν επίσης κατέχει από μακρού χρόνου πυρηνικά, που όμως δεν θεωρούνται “ισλαμικές βόμβες”, αλλ’ αποτροπή της πυρηνικής Ινδίας να τα χρησιμοποιήσει πρώτη, σε ένα πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών. Έπεται κατά σειράν το Ιράν, που προσπαθεί από ετών να αποκτήσει πυρηνικά, αλλά εμποδίζεται από τις οικονομικές κυρώσεις της δύσεως – όσο χρόνο διαρκέσουν. Εν συνεχεία, πυρηνικές φιλοδοξίες έχει κι η Σαουδική Αραβία, υπό τον έλεγχο πάντοτε των Αμερικανών που της παρέχουν εγγυήσεις ασφαλείας. Τέλος, η Τουρκία, από την εποχή της πρωθυπουργού Τσιλέρ, προσπάθησε ν’ αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία, πρώτα από τους Ιάπωνες και μετά τους Νοτικορεάτες. Η Τσιλέρ έκτισε ένα εργοστάσιο στις ακτές της Σινώπης επί του Ευξείνου Πόντου, αλλά το σχέδιο εγκαταλήφθηκε αργότερα εξ’ αιτίας οικονομικών δυσκολιών – έτσι τουλάχιστον αναγνώσθηκε. Οι Κορεάτες, όπως κι οι Ιάπωνες, το εγκατέλειψαν “τοις εκείνων ρήμασι πειθόμενοι”, που δεν ήταν άλλοι απ’ τους Αμερικανούς.
Τα πυρηνικά του Ερντογάν
Βεβαίως ο οραματιστής του οθωμανικού μεγαλείου, ο πολύς Ερντογάν-εφέντη, δεν θα μπορούσε να λείψει από τις μεγάλες φιλοδοξίες, μεταξύ άλλων της “Γαλάζιας Πατρίδας”, του στρατηγικού βάθους Νταβούτογλου και της εγκατάλειψης της πολιτικής του Κεμάλ Ατατούρκ, “ειρήνης με τους γείτονες”. Έτσι ήλθε σε συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν, να κατασκευάσει η Ρωσία ένα μεγάλο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας στο Ακουγιού επί της Μεσογείου Θαλάσσης, κοντά στην Μερσίνα απ’ όπου ξεκίνησαν τα τουρκικά στρατεύματα να καταλάβουν την Κύπρο το 1974. Όμως, οι Ρώσοι που δεν εμπιστεύονται τους Τούρκους ανέλαβαν, όχι μόνο την κατασκευή του πυρηνοηλεκτρικού εργοστασίου, αλλά και τον έλεγχο της παραγωγής πλουτωνίου – δια “τον φόβον των …Ιουδαίων”.
Να όμως που αποδεικνύεται προφητική η ρήση του Ευαγγελίου: Τούρκοι απειλούν τους Εβραίους με πυρηνικά όπλα, εξ’ αιτίας του πολέμου με την Χαμάς. Δεν έχουν παρά να απομακρύνουν τους Ρώσους από το Ακουγιού και να ριχτούν με τα μούτρα στη παραγωγή της ισλαμικής, ατομικής βόμβας. Λογαριάζουν βεβαίως χωρίς τον ξενοδόχο! Εν προκειμένω η ισραηλινή αεροπορία – ειδικευμένη στην καταστροφή πυρηνικών εργοστασίων πριν παραγάγουν αρκετό πλουτώνιο για μερικές ατομικές βόμβες. Μάλιστα, δύο φορές το υπό κατασκευήν εργοστάσιο Ακουγιού έπιασε φωτιά. Ανεξηγήτως…
Το ζήτημα άπτεται της εθνικής ασφαλείας της Ελλάδος – όσον κι αν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πράσινο “αργόν ηγόρασε”, πανάκριβο διά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με το ρυπογόνο φυσικό αέριο. Εάν όμως ο Ερντογάν ή οι διάδοχοι του αποκτήσουν πυρηνικά, δεν θα τα ρίξουν στο Τελ-Αβίβ, αλλά θα απειλήσουν μ’ αυτά την Ελλάδα. Οπότε θα αξιώσουν, όχι μόνο το Αιγαίον, αλλά και το… Τουρκολίμανο, έως και τα Τουρκοβούνια!
Η Αριστοτέλειος “ετερογονία των σκοπών”, στον πόλεμο της Χαμάς με το Ισραήλ, ίσως αφυπνίσει την ελληνική ηγεσία που… κοιμάται τον Νήδυμον! Δεν χρειάζεται πυρηνικός Αρμαγεδδών, αλλά η στοιχειώδης φρόνηση και πραγματική φροντίδα για το φυσικό περιβάλλον, ν’ αναπτύξει ο Ελληνισμός την πυρηνική τεχνολογία και στην Ελλάδα, όπως στο Καλτέχ της Καλιφόρνιας.
Εκτός από θέμα της εθνικής ασφαλείας αφορά και την ενεργειακή πολιτική, κυρίως για να υπάρχει ηλεκτρική παραγωγή βάσεως, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα του συστήματος διανομής για επιπλέον ανανεώσιμες πηγές ενεργείας που σήμερα έχει κορεσθεί, με αποτέλεσμα να μην δίδονται άλλες άδειες για φωτοβολταϊκά.
(*) Αρμαγεδδών: Τοπωνύμιο της Αποκαλύψεως του Αποστόλου Ιωάννου, που μεταφορικώς σημαίνει φονικές μάχες κι ατελείωτο αιματοκύλισμα.