Συνεχίζεται η δίκη Νετανιάχου με κατηγορίες για δωροδοκία και διαφθορά

Συνεχίζεται η δίκη Νετανιάχου με κατηγορίες για δωροδοκία και διαφθορά

Συνεχίζεται στην Ιερουσαλήμ η δίκη του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά, σχεδόν δύο μήνες μετά την διακοπή της από την πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο 74χρονος Νετανιάχου κατηγορείται για αποδοχή πλήθους δώρων αξίας 700.000 σεκέλ (176.000 ευρώ). Αυτά τα δώρα είχαν την μορφή πούρων, μπουκαλιών σαμπάνιας και κοσμημάτων κατά την χρονική περίοδο 2007-2016. Κατηγορείται για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εξουσίας.

Ανάμεσα στους δωρητές, ο πάμπλουτος Ισραηλινός, επιχειρηματίας και παραγωγός του Χόλιγουντ Αρνον Μιλχάν (Brazil, JFK, Pretty woman). Υπάρχουν υποψίες ότι σε αντάλλαγμα έλαβε φορολογική ρύθμιση που θα του απέφερε εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, το υπουργείο οικονομικών του Ισραήλ πρόβαλε βέτο.

Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το μόνο που έκανε είναι ότι δέχθηκε δώρα φίλων, δώρα που δεν ζήτησε και θεωρεί ότι είναι θύμα σε κυνήγι μαγισσών. Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, ο πρωθυπουργός δεν θα κληθεί αμέσως στο εδώλιο, αλλά είναι πιθανόν να παραστεί για να καταθέσει κατά την εξέλιξη της δίκης τους επόμενους μήνες. Η δίκη, που ξεκίνησε το 2020, είναι γεγονός πρωτοφανές για εν ενεργεία πρωθυπουργό στο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι