“Θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών” λέει η ΕΛΑΣ για τη βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Κοκκινοπούλου κοντά στα ΜΑΤ,

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για σακούλα με εκρηκτικό μηχανισμό που άφησαν άγνωστοι επί της οδού Κοκκινοπούλου, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ και σε μικρή απόσταση από την Πολυτεχνειούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ύποπτη σακούλα περιείχε ενεργή βόμβα η οποία εξουδετερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες των πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας άγνωστος τηλεφώνησε λίγο πριν τις 12.30 στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και έκανε λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό. Έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτά στην Αστυνομία. Η περιοχή έχει αποκλειστεί. Ο μηχανισμός, αποτελείτο από δυναμίτιδα και C-4, πυροκροτητή και ωρολογιακό μηχανισμό και εκτιμάται ότι ήταν μεγάλης ισχύος.

Η βόμβα ήταν στο κάτω μέρος της εισόδου του στρατοπέδου Μύτικα, απέναντι από μία εκ των εισόδων της Πολυτεχνειούπολης. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σήμερα, και ώρα 12:29, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την “Εφημερίδα των Συντακτών” για ηχογραφημένο μήνυμα, στο οποίο αναφερόταν η τοποθέτηση ενεργοποιημένης βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά, χρόνος που ήταν ελάχιστος για την απομάκρυνση των ανθρώπων από τον ευρύτερο χώρο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εντοπίστηκε, σε σημείο με δέντρα, η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού. Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών, στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.
Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι