Ισπανία: Δύο αγόρια ζητούσαν μέσω ΤikTok λύτρα για έναν Ιησού που έκλεψαν από φάτνη

Ισπανία: Δύο αγόρια ζητούσαν μέσω ΤikTok λύτρα για έναν Ιησού που έκλεψαν από φάτνη

Η αστυνομία στη νοτιοανατολική Ισπανία συνέλαβε δύο νεαρούς που κατηγορούνται ότι έκλεψαν  αγαλματίδιο του Ιησού βρέφους από φάτνη και ζητούσαν λύτρα για την επιστροφή του με βίντεο που ανήρτησαν στο Tik Tok. Τελικά το επέστρεψαν χωρίς λύτρα.

Πρόκειται για ένα αγόρι 19 ετών και έναν νέο 21 ετών, που ανήρτησαν ένα βίντεο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλώντας τους εαυτούς τους «απαγωγείς» και απαιτώντας λύτρα ύψους 2.000 ευρώ από την αστυνομία στο Σαν Βισέντ ντελ Ρασπέιγ (προάστιο του Αλικάντε), ενώ κατηγορούσαν τις αρχές ότι «δεν φρόντισαν για την ασφάλεια του βρέφους Ιησού».

Στο βίντεο καταγράφεται επίσης ένας άνδρας, με τα χαρακτηριστικά του να έχουν αλλοιωθεί έπειτα από τεχνική επεξεργασία, να εμφανίζεται και να παίρνει το αγαλματίδιο από το έδαφος, ενώ στη συνέχεια το τοποθετεί στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου. Η δημοτική αρχή ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως οι δύο νεαροί ομολόγησαν και είπαν ότι το έκαναν για πλάκα.

Το βίντεό τους έγινε viral και μια μέρα αργότερα το αγαλματίδιο επανεμφανίστηκε δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων, κοντά στη φάτνη. Επανατοποθετήθηκε στο λίκνο του σήμερα το πρωί. Ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στο Αλικάντε, Κάρλος Σάντσεθ, δήλωσε πως το περιστατικό ήταν «πολύ ατυχές και δεν ήταν καθόλου αστείο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι